Blomma i trädgård heter vad?

Blomma i trädgård heter vad?
Här är den lysande röda blomman som jag köpte idag. Den är så vacker, jag försöker köpa minst en varje år. Den blommar långt fram på hösten. Blomman är stor och blommar verkligen med en mättad färg. Jag har haft lysande orange också. Förutom att blomman är fin så gillar jag bladverket. Men vad den heter har jag glömt  bort!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Är ju ingen expert på blommor men det där ser ut som min Kanna. Väldigt vacker!
Du vet väl att du kan spara den i flera år?

Postat av: Inga M

Cissi: Ja, det är tydligen en Kanna, eller Canna. Jag vet inte riktigt hur man stavar. Jag vet att den går att spara om man vårdar den speciellt, men jag brukar inte fixa sådana komplicerade processer så jag försöker inte ens längre. Minns nostalgiskt hur min mor sparade dalierötter åt från år. De äldsta var decenniegamla! Och de blev bara större för varje år!

2007-08-23 @ 22:25:53
Postat av: The Chiliflake - livet i Mexico City

Såna växer här massor av i Mexico City också, och jag vill gärna ha några i min rabatt också! Här växer de året om, men hemma i Sverige måste man klippa ner det gröna (och klipp av blommorna så fort de vissnar, annars tar fröbildningen för mycket kraft från rötterna) och gräv upp rötterna på hösten. Lägg dem gärna i torv eller i sågspån, och sen är det bara att plantera dem igen på våren!

2010-03-24 @ 04:54:06
URL: http://www.metrobloggen.se/chiliflake
Postat av: Inga M

Chiliflake: Tack för tips, jag får testa nästa år.

2010-03-24 @ 06:32:02
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback