Veden värmer - många gånger!

Veden v?rmer - m?nga g?nger!
Veden värmer många gånger säger man här i Sillerud. Först när den huggs i skogen sedan när den ska kapas och klyvas med en vedmaskin, sedan när den ska lastas på skottkärra och köras in till källaren och slutligen när den eldas upp och värmer huset.

Just nu värmer veden gubben när han håller på och kapar och klyver med hjälp av vedmaskinen. Men det är inte riktigt så mödosamt som det brukar vara eftersom frontlastaren på traktorn går att använda som lyft. Detta är ytterligare några dagars arbetsuppgift för att få ihop en vinterved.

Vedmaskinerna hörs överallt i bygden just nu. Nere på Liane står S. på Elgtån och hjälper svärmor med hennes ved. Och andra vedmaskiner vrålar överallt här omkring. Många har vedpanna, vi bor i ett skogslän.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Samma visa här...=D Vi eldar nästan bara med ved så det går åt en del..Har också införskaffat en maskin som underlättar arbetet. Men visst är det lite KUL också!?!

Trolda - Vedeldare!

Postat av: kicki

Ja detta känner man igen, samma varje år, massor av virke som kommer från skogen, iår har vi en massa omkullblåst skog att ta vara på, men det är väl lika för alla kan jag tro...Vi har en sk Torsbypanna så vi kapar och klyver 1 m ved.
Ha det så gott
Kicki

2007-04-25 @ 20:31:32
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda o Kicki:
Mitt engagemang i veden är obefintligt. Skyller på bräcklig rygg! I meter låter lagom långt, inte så jobbigt.

2007-04-25 @ 22:38:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback