Tax före trimning, under och efter!

Tax f?re trimning, under och efter!
Ungefär så här såg Oskar ut före trimningen. Han vill inte sitta still så det är svårt att få en bild av hur han såg ut. Men på ett ungefär i alla fall. Vi letade efter en trimningsfri tax, som Anton som vi hade förut. Men det blev det alltså inte.

!!image568

Så här såg det ut när H. F - G. trimmade honom. Vi trodde inte han skulle finna så första gången, men det gick jättebra. Till och med när det gjorde lite ont så var han snäll och satt stilla. Till slut var han ganska trött och orkade mest ligga ner utan protester. Det verkade nästan lite skönt ibland att bli av med den raggiga pälsen. Det behövs verkligen nu när värmen kommer. Vi får nog räkna med att ta honom ett par gånger om året och investera i en trimningskniv och en lämplig sax så vi kan hålla efter pälsen mellan varven också. Till hösten ska vi ställa ut honom tror jag så att vi kan starta honom på jaktprov sedan.

image569

Så här vältrimmat tjusig blev alltså Oskar. De andra hundarna tyckte han var märklig när han kom hem igen efter trimningen och luktade väldigt mycket på honom. Han själv ser lite stukad ut utan pälsen och verkar inte så uppkäftig längre men det går väl över. Det blev en liten kasse full med hår efter honom. Än så länge ser han lite naken ut, om tre veckor är det lagom utväxt sägs det.

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vad fin Oskar blev!

Postat av: kicki

Å så fin han blev lille oskar, våran whactel skall också tas nu innan et blir för varmt. Han skall ju egentligen inte behöva trimmas men han har fått en otrolig man och det blir ju jätte synd om dem i värmen.
Ha det gott och njut av solen och värmen
kicki

2007-04-26 @ 12:15:46
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: Ninni

Åhh såå söt..jag brukar kolla när grannarna rycker sina taxar...det tar en herrans tid.
Och din lilla skriker för hon tycker att det gör ont..stackarn!

Ha en skön kväll,kram

2007-04-26 @ 16:59:18
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: Annika

vilken snygging oskar e :)

2007-04-26 @ 19:25:05
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Inga M

Alla: Han ser lite naken ut just nu men det blir nog bättre om ett par veckor som vår proffsiga trimmare säger. Perfekt med tunn päls idag torsdag med över + 20 grader här.

2007-04-26 @ 23:45:33
Postat av: Trolda

Jamen vilken snygging!! =D Grannen har två "minivovvar" hon också behöver frissera emellanåt..De ser alltid oerhört nakna och lustiga ut i början de små liven..=)

Trolda - önskar trevlig helg!

2007-04-27 @ 05:28:04
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Therese

Hej Vad roligt att få se hur Oskar ser ut idag, han är lik sin pappa. Nu får vi hoppas att han ser bra ut extriört också.
Mvh Oskars uppfödare.

2007-05-24 @ 22:53:11
Postat av: Inga M

Hej!
Va roligt att få en hälsning från Er som fött upp lille Oskar! Vi tänkte oss en trimningsfri hund, ha ha. Lurvigare tax har vi aldrig haft! Men det spelar ingen roll för oss egentligen. Han verkar bli en bra jakthund. Exteriört får vi se hur han utvecklar sig. Just nu är han åtminstone fin i pälsen några veckor efter trimning.

2007-05-24 @ 23:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback