Stugstädning!

Stugst?dning!

Vi hyr alltså ut ett par stugor till fisketurister. Säsongen börjar nu i april o varar fram till  i oktober. Starten innebär alltid städning ordentligt. Det andra huset städades förra helgen och detta nu idag. Det varar ett antal timmar och jag lovar att varenda muskel vriner och skriker i smärta och ilska över att ha tvingats arbeta med ovana rörelser; skura duschväggar, städa toa,  torka ur alla skåp i köket, kolla diskmaskinen, byta i sängarna och tvätta madrassöverdrag, städa golven ordentligt överallt och bakom allt, torka ur ugnen, putsa fönster, skura altanräcken, skura utemöbler och altan golv, likaså verandagolv, slänga skräp som blivit liggand och folk har glömt kvar (ett antal öppnade matvarupaket och hygienartiklar). Bryggorna ska fixas till. Sedan ska ju båtar göras i ordning också; skuras, servas testas.  De går varje dag under hela säsongen alltså som en proffsfiskebåt och kräver samma skötsel.

Jag menar inte att klaga, vi gör detta varje år plus en viss städning varje vecka i samband med byte av gäster. Det är i högsta grad frivilligt, ingår i gårdens näringsverksamhet. Men de som tror att uthyrning av den här typen bara är att hösta in arbetsfria  inkomster är välkommen att delta i jobbet en säsong för att få en mer realistisk uppfattning. Dessutom låser det upp oss under större delen av sommarhalvåret. Några långa resor är inte att tänka på. Men imorgon ska vi nog försöka ta oss till Villamässa i Karlstad och till viltmässa i  Forshaga tror jag. Den hyresgäst som kommer till Brogärdet har varit hos oss flera gånger förut och känner redan till det mesta.  Han klarar sig nog om han får en nyckel.


Kommentarer
Postat av: frktjatlund

Jag ingick i Lindvallens städpatrull mellan säsongerna. Vår vänner i Göteborg hade kontraktet på städningen. Numera är jag köksexpert och det finns inte en spis eller ett kylskåp vär namnet, som jag inte kan plocka isär och få som nya.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback