Sjön Kläggen - vackrast i världen enligt Sven Jerring!

38735-551

Sven Jerring, den legendariske radiomannen, hade rest mycket för sin tid. Han tillfrågades vid ett tillfälle vilken plats han tyckte var den vackraste i världen. Då svarade han sjön Kläggen i Östmark utanför Trosby i Värmland. Det är omöjligt att ta bilder som gör bygden och sjön rättvisa. Det är verkligen otroligt vackert här. Vi fick chansen att se trakten i ett fint solljus, vindstilla och med påbörjad lövsprickning idag när vi åkte hit upp för att köpa min bil.

Vägen från Torsby och hit ut är en skönhetsupplevelse i sig och den ska köras sakta. Dels är landskapet en skönhetsupplevelse, dels kantas den av otroligt vackra  och välhållna gamla hus. De är små konstverk med snickarglädje och fin färgsättning.

Fast man kan fundera över om den som döpte bygden en gång inte hade fått väderstrecken om bakfoten. Östmark ligger väster om Torsby och öster om Östmark ligger Sörmark. Eller också har jag som vanligt snurrat till det ordentligt. Vore i så fall inte första gången.

Jag var särskilt  mån om att få med skatboet här i björken för att glädja Frk Tjatlund som vi vet är svag för sådana djur.

Kommentarer
Postat av: Josephine i Haag

Mmmmm :-) Värmland är verkligen urturistiskt! inte konstigt att många Holländare flyttat dit. Jag brukar alltid berätta om vargflocken som finns där... Sverige är vilt och spännande!

Postat av: Inga M

Josephine: Det är tyvärr inte bara en vargflock, Värmland är i stort sett täckt av vargflockar. Om vi hade lika vargtätt i resten av Sverige så skulle vi ha så där en 4000 vargar i landet. Jo, vi har holländare här. En holländsk familj äger Sandaholms camping o restaurang, Roland räknar just nu på en tillbyggnad åt en holländare i Sillebotten.

Ser förresten att jag skrivit Trosby på ett ställe istället för Torsby. Det kan väl stå kvar med en särskild blinkning till Svennis då!

2007-04-20 @ 16:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback