Sally Mann Kulturhuset Stockholm

Sally Mann Kulturhuset Stockholm
Tisdagen i vårt Stockholmsbesök var vikt för att kika på bilder och figurer. Jag började på kulturhuset med Sally Mann. Hon har fotat sina egna barn bl.a. och blivit anklagad för att publicera bilder med barnpornografiska antydningar. Jag ser inget av det i de bilder jag ser här och annorstädes. Anklagelserna ligger nog mer i betrakarens öga. Jag ser bara bilder på barn som är som barn brukar vara; stolta över sina kroppar, ibland härmande vuxnas attityder. Om hon enbart hade den typen av bilder med i sitt material så skulle jag reagera, men här finns ett spektra av barnbilder som istället speglar barns fysiska förhållande till omvärlden och där ingår den här typen av bilder naturligt. 

Utställningen annonserades av en videosekvens med hennes egen presentation av sig själv. Hon berättade här om sina fotografier av död. Det skrämde mig innan jag gick in, men var inte skrämmande i utställningen.

Utställningen var välgjord med ett bra urval av hennes bilder.

Kommentarer
Postat av: Anki

Hej Inga! Jag är ganska säker på att jag skrev till dig i måndags, men det försvann.
Vill du följa med på länktåget? Läs på min blogg!

Postat av: Börje

Jag håller med. Det finns inget stötande i barnbilderna. Inte ens i bilden av de tre kissande damerna. Själv blev jag ganska tagen av landskapsfotografierna med den diffusa dimman. Mycket vackert.

2007-04-13 @ 11:22:07
URL: http://hoglander.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback