Pytterian Kungshallen

Pytterian Kungshallen

Påskdagen på kvällen så tog vi en tur och flanerade lite i Stockholm direkt efter vi anlänt till staden. Vi placerade oss på restaurang Pytterian i Kungshallen och fick den här fina utsikten. Det var alltså som att sitta på trottoaren och äta. Perfekt för oss skogboende som vill se på folk i stan, gärna lite olika människotyper. Och det fick vi här, det var nästan som att gå på Årjängstravet för då ser man också ett stort urval ur människosläktet.

När vi såg oss om i restaurangen så kunde vi konstatera att vi var de enda gästerna i  välmogen medelålder. Ja, det var en ensam herre också med en väl tilltagen röd näsa. Det var också en äldre dam i en vidlyftig beige yllekjol. Hon pratade och gestikulerade för sig själv hela tiden men störde ingen annan. Roland vädrade genast galenskap men jag hävdade att hon nog hade en snäcka o pratade i mobiltelefon på sidan f¨rån oss. Men vid närmare undersökning så visade sig hans tolkning vara den rätta, det fanns ingen mobiltelefon. Hon pratade med sig själv eller med någon fantasivän. Tänk när man är 4 år så är det pittoreskt med låtsaskompis och alla hjälper till att pyssla om den, men uppemot 64 så är det inte lika populärt hos omgivningen o alla har def slutat spela med.

Vi var alltså i särklass äldst bland de mer ordinära gästerna eller hur man ska uttrycka sig diplomatiskt utan att verka just så fördomsfull som man egentligen är. Resten av gästerna var alltså ungdomar i åldern 25 - 35.  Knepigt! Förr hade man inte råd att gå på krogen i den åldern, men idag kanske det är i just i den åldern man har råd, innan försörjningsplikterna kommer. Och de kommer ju allt senare.  Och ungdomars löner är idag i nivå med äldres inom flera områden, om inte ännu högre. Och vi som är medelålders har ingen vana att hänga på krogen annat än vid speciella tillfällen.


Påskdagen var förresten en massa krogar stängda. Vi försökte ringa och boka hos några favoriter; Döden i gryta, Den gamle o havet, Matvarufabriken, Femsmå hus, Den gyldene freden, och några till men de hade stängt. Till slut körde en taxichaufför oss till Kungshallen. Och vi ångrade oss inte. Vi fick fin mat med läckra små tillbehör för en mycket rimlig penning. Servicen var perfekt; trevligt bemötande och maten kom så snabbt man kan begära.

Kommentarer
Postat av: maria flodqvist

Hej! Jag har varit inne på din blogg och tjuvat en bild hos dig. När vargarna äter på en ännu levande älg. Jag lånade den till ett debattinlägg på min blogg. Gå gärna in där och kom med dina synpunkter. Du verkar vara en förnuftig människa!!!
Debatten finns på "debatt" - "ang älg"
Hoppas det var ok med bildtjyveriet!
mvh Maria

Postat av: Inga M

Helt ok.

Jag var inne och tittade på Din hemsida o kommenterade.

2007-04-12 @ 09:48:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback