Nygamla bilen

Nygamla bilen
Här är min nya bil, den som vi hämtade i Östmark utanför Torsby. Fast den är inte ny förstås, det är en 99:a som har gått bara 2.600 mil. Ägaren bodde egentligen utanför Stockholm, en äldre herre. Sedan övertogs bilen av sonen som tog den upp till sommarhuset i Östmark, fruns hemort, som andrabil där. Därför hade den gått så lite och känns som ny.

Förmedlare av affären var ägaren till hälsokostbutiken i Torsby men ägarfamiljen råkade också vara på plats när vi kom. Vi blev inbjudna på kaffe och det blev en lång pratstund med mycket trevliga människor. Det visade sig att bilens ägare, K-G S.  jagar  här i Sillerud på en  god väns fastighet M.A  i Byn!  Så det fanns mycket att prata om och tiden gick fort. Till slut måste  vi i alla fall anträda den långa färden hem.

Bilen känns bra och är lite större än den gamla Polon. Det var ett absolut krav från gubben, med en större bil alltså. Han påstår att Polo inte är en bil, det är en motoriserad ryggsäck. Han får panik när han måste sitta i den, cellskräck.

Jag har ju gruvat mig för detta bilköpet länge och dragit på det in i det längsta. Jag hatar verkligen att hålla på och köpa bil. Nu har jag i alla fall hållit på o kollat annonser på Blocket några veckor o var beredd att åka landet runt för att få tag på den bil jag ville ha; Corolla äldre med få mil. Har tittat i Karlskoga och i Stockholm på bilar till salu.

Att det skulle bli Corolla var klart från början, för det har vår arrendator O sagt. Han kollade för ett par år sedan vad som rekommenderades av bilprovningen och andra och det var Corolla. De ska vara driftsäkra och så, men sen ska man väl ha tur och slippa få ett måndagsex också. Själva köpandet överlåter jag åt gubben. Han älskar att göra affärer och har alltid drömt om att få pröva jobbet som bilförsäljare. Jag står brevid och rodnar när jag hör honom pruta skamlöst.

Nu återstår bara att bli av med den gamla Polon. Alltså jag har en röd Polo -92:a till salu. Den har gått 13.900 mil, fungerar bra, är nybesiktigad, behöver nya däck, har lite rost  på lacken inte annars och en liten plåtskada bak.

Nu ska vi åka till restaurang Gränden och smörja kråset på Stövargillets årsmöte. Vi var i Töcksfors förra året, men den minnesgode bloggläsaren kommer ihåg vilken katastrof maten var på gamla Turisthotellet. Så nu blir det på Torill och Mattias Gränden istället.

Kommentarer
Postat av: Trolda

Så SÖÖÖÖÖT den är....=D Härligt med nya bilar!

Trolda - ha en trevlig helg!

Postat av: Anki

Den ser jättefin ut! Tänk att den har gått så få mil. Jag köpte en Corolla i december -06. Men min allra första bil var också en Corolla.
Trevlig helg!

2007-04-20 @ 19:09:57
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Skönt när det är över.

Anki: För mig är det första Corollan.

2007-04-21 @ 06:45:26
Postat av: Suss

Hej, jag åker omkring i moderns och faderns gamla Corolla från 1987.... Jag kan inte se om din "nya" är en Corolla, men om, så kan du förhoppningsvis se fram emot ganska många år innan det är dags att byta igen! Din är MYCKET finare än min!

2007-04-22 @ 23:39:39
Postat av: Inga M

Suss: Visst är det en Corolla! Låter betryggande Din har fungerat bra i så många år. Då kanske jag kan ha min ett tag också utan bekymmer. Fast jag är inte så noga med att den ska vara fin. Du vet ju hur mina gamla bilar brukade se ut!

2007-04-23 @ 19:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback