Mitt jobb är suveränt!

Jag gillar verkligen mitt jobb som lärare och jag har lyckan att ha fantastiska kollegor på min skola. De är kunniga och intresserade av jobbet. Det finns dessutom massor av humor och skoj mellan varven. Vi hjälper varandra när det strular till sig på något sätt, det är så skönt att kunna haffa någon eller några och be om råd när det behövs.  Värdefullt att få ha en sån här arbetsplats!  Jobbet är ju ändå en stor del av den vakna tiden på dygnet och det vore trist om där skulle vara  fullt av intriger och misstänksamhet. 

Kommentarer
Postat av: Nina på Johangården

Det är guld värt med bra kollegor.

Postat av: Trolda

Vad underbart för dig!! Eftersom man tillbringar så mycket tid på sin arbetsplats är det nästan "ett måste", men långt ifrån alla förunnat. Själv trivs jag också alldeles utmärkt, även om jag ibland kan bli urtrött på JOBBET. Ock så saknar jag min allra bästa jobbarkompis som slutade för ett tag sedan...Ha en fin lördagkväll!
Trolda - tjingeling!

2007-04-28 @ 20:04:53
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Annaa M

ha ha, kan inte låta bli att tänka på en fest för några år sedan där ett gäng lärare satt och gnällde som dessvärre lärare ofta gör när de träffas. Det finns ju inga som pratar så mycket jobb som just lärare och ofta ska de överträffa varandra i eländen. (Journalister skryter på ett annat sätt.) Då upphöjde plötsligt en kille som suttit tyst hela tiden och sa inte precis samma som du men "jag älskar mina elever, de är fantastiska och de verkar gilla mig, flera av dem har också väldigt trevliga föräldrar, jag har en lön som jag klarar mig gott och väl på och jag tycker inte att jag lägger orättvist mycket av min fritid på mitt jobb..." Det blev väldigt tyst runt bordet en stund!

2007-04-28 @ 20:04:58
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Nina: Ja, vi har rent fysiskt en dålig arbetsplats med urdåliga lokaler och därmed framtvingad en dålig organisation. Men människorna som finns här; kollegor och barn är jättebra.

Trolda: Nej det är säkert inte alla som trivs på jobbet. Det måste vara hemskt att varje dag tvingas gå till en dålig arbetsplats.

Annaa: Ja, vi gnäller ofta. Det är ett stressigt jobb där man ofta känner sig otillräcklig och inte alltid får så mycket uppskattning (fast jag tycker att jag får det) och vårt gnäll kanske är ett uttryck för det. Jag skulle nog kunna säga precis det där som killen sa på festen. Jag lägger förstås ner mycket av min fritid på jobbet, men det vore väl inte rätt att betrakta det som orättvist. Det är ju ett val jag gör för att kunna få vara kreativ i min undervisning och slippa vara slav under läromedelshandledningarna och det är ju just det som gör jobbet extra roligt.

2007-04-29 @ 01:10:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback