Köpte en bild av Jörgen Zetterquist idag!

J?rgen Z
Idag var det vernissage på en utställning på travmuseet i Årjäng. Det ställdes ut bilder och figurer med hästen som tema. Ett stort antal konstnärer var inbjudna att delta med verk och en av dem var Jörgen Zetterquist. Den här gången hann vi köpa en bild: Spegelbild och gamla ting heter den.  Den syns här bakom konstnären själv. Han var med förstås tillsammans med fru och bror. Egentligen tycker jag att Jörgens styrka som konstnär är hans porträtt. Detta är väl inget porträtt men han finns med på bilden själv som en figur lite i bakgrunden.

Utställningen var gjord av Per Inge Fridlund,  tidigare verksam vid Rackstadmuséet i Arvika. Han hade också hängt den och det på ett föredömligt sätt.

Jag blev för ovanlighetens skull också förtjust i några uttrycksfulla små hästskulpturer men de hade priser gjorde ett köp omöjligt och sedan kräver det en väldigt speciell miljö för att en sådan ska komma till sin rätt. Det varMarylyn Hamilton Gierow som gjort dem.

Utställningen pågår ett bra tag till fram till någon gång i slutet på september, över marknadshelgen. Ett besök rekommenderas eventuellt i samband med besäk på travbanan.

Sedan fortsatte vi på konstrunda till Huset på Strand som ställer ut lite från alla konstnärer i vår kommun som deltar i konstrundan. Där pratade vi med Marie om vår tyske vän Ds utställning på biblioteket i maj. Till slut var vi hos Leif, bildhuggaren på Noretjärn och hos Gerd W i Svensbyn.

Kvällen avslutades med att vi bjöd goda vännerna A och U från Hamburg på lite mat. Det blev mycket prat om deras husköp här i Hol och deras förestående flytt hit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback