Blomfusk 2

Blomfusk 2
De första åren i huset så försökte jag verkligen ha ett land med grönsaker och rabatter med fina växter. Men jag gav snart upp eftersom vi har en lera här seg som tuggummi. Det hjälper inte att blanda ut med sand och torv, tro mig. Jag har försökt. Det varar ett par år sedan får man göra om alltsammans igen. Jag har gett upp. Grönsakerna köper jag istället och blommorna odlar jag i krukor.

Så här är det just nu. Mina kära penséer köper jag i omgångar så det inte märks direkt hur mycket jag köper för. jag lyckas varje år lura mig själv lika framgångsrikt.  Sen planerar jag i krukor. Det bli penséer runt om i olika färger. I mitten placerar jag en påsklilja med kruka. Vitsen är att jag sedan när påskliljan blommat klart bara lyfter ut den med kruka och allt och planterar något annat isället. Kanske en pelargo eller någon annan bra uteävxt för sommaren. Penséerna håller sig fina och blommande till fram i september / oktober bara man plockar bort vissnande blommor vartefter och gödselvattnar ibland.

Kommentarer
Postat av: Blackout

Vi har samma kruksmak, ser jag.
Nä, det där med odlingar får vara, det tog ett tag innan jag insåg det, bättre att gynna de lokala odlarna, tänker jag numera. Jag är så trött på vattenslangen.
Det finns dock fördelar med sandjord, t.ex övervintrar fuktkänsliga växter bra hos mig, ingen risk för röta någonstans.

Postat av: Inga M

Blackout: Krukorna är sådana där som vår handelsträdgård brukar sälja ut väldigt billigt när de stänger ner för säsongen. Det gäller att hitta alla tjuvtricks för en lättvindig trädgård. Jag anstränger mig inte över hövan numera. Lättodlade perenner och krukor är det som gäller. Fusk alltså. Inget ärbart slit.

2007-04-25 @ 22:52:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback