Recept efterrätt!
Efterrätten fick bli enkel och snabblagad. Det blev ingefärshallon.
Jag skär alltså färsk ingefära i pyttesmå bitar, bryner dem och grovmalen svartpeppar i stekpannan med mycket mjölkfritt smör. Därefter häller jag i de tinade hallonen och låte dem bryna med. Häller på vanlijsocker, inget vanligt socker. Därefter några stänk Grand Marinier. Detta serveras hett till vanlijglass (finns god tofuglass på sojabas för oss som inte tål mjölk). Det går bra att dricka kaffe till också om man vill det, det ville vi.
Jag skär alltså färsk ingefära i pyttesmå bitar, bryner dem och grovmalen svartpeppar i stekpannan med mycket mjölkfritt smör. Därefter häller jag i de tinade hallonen och låte dem bryna med. Häller på vanlijsocker, inget vanligt socker. Därefter några stänk Grand Marinier. Detta serveras hett till vanlijglass (finns god tofuglass på sojabas för oss som inte tål mjölk). Det går bra att dricka kaffe till också om man vill det, det ville vi.
Kommentarer
Trackback