Om extrempartier

Vi hade tyska goda vänner här igår kväll på lite mat. De uppskattar Janssons frestelse, omelett med svampstuvning, korv o köttbullar. Vi pratade förstås om valet. Vi berättade att det svenska nazistpartiet nu är berättigat till partistöd och får 45 miljoner för att bygga upp sin partiapparat. Det fick 3 % av rösterna och mycket mer i vissa kommuner.  Sympatisörerna finns mest i södra Sverige.

I Tyskland är nazistpartiet stort idag berättar våra gäster. De har upp emot en tredjedel av rösterna i en del delstater. Det man vänder sig emot är främst invandrarpolitiken. Man arbetar idag mycket städat. Partiets företrädare har medvetet en prydlig image med snygga kläder.  Man har socialt hjälparbete bland ungdomar och arbetslösa tyskar och det är främst i de grupperna man rekryterar anhängare.  Det ska bli intressant att se om man använder sig av samma taktik i Sverige.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Här har det bland annat gjorts välplanerade nedslag på sjukhem i Stockholm. Skrämt upp gamla och sjuka med att "dom där" tar deras pensioner.

Postat av: Inga M

Låter som en medveten strategi! Det verkar ju inte så hotfullt om (sd) tredubblar röstantalet från en låg nivå men detta är en varningsklocka. Hur tar vi hand om de människor som kommer till oss från andra länder?

2006-09-25 @ 22:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback