Mystisk religiös sekt!

I valstridens slutspurt  är alla medel tillåtna. Alla stenar ska vändas på och alla misstankar som man haft under lång tid ska vädras. Nu har Aftonbladet hittat en mystisk sekt som har skänkt pengar till alliansen. Underförstått så är det misstänkt på något sätt. Sekten heter Plymouthbröderna eller något liknande. De är inte många i Sverige, några hundratal bara, men tydligen välbärgade.

När jag var liten så var närmaste grannen Plymouthare, eller "Plumutare" som det hette i folkmun. Det var gamle farbror H och så småningom hans fru och något av barnen.  Vi var så fascinerade av att de inte fick ha TV och inte äta tillsammans med människor som inte var Plymouthare.  Efter ett antal år så flyttade farbror H med sin fru ner till Småland till något centrum för sekten.

Jag glömmer aldrig auktionen på deras bohag. De sålde det mesta före flytten; gamla fina möbler. Det ösregnade och var väldigt lite folk. Detta var på den tiden då begagnat var impopulärt, det skulle vara nytt. Gamla möbler betraktades som skräp. Jag minns att de fina matsalsstolarna såldes för 7 kr styck. 

Men farbror H. var snäll och trevlig. När jag var ett par, tre år så gick jag o lade mig och somnade i något uthus. Barn hade ganska stort rörelseutrymme utomhus på den tiden när det inte fanns några bilar att vara rädd för.  Vid det tillfället var det farbror H. som var jätteorolig och ordnade med letandet. Jag rantade efter honom överallt; när han var i ladugården eller skötte om sina bikupor.

Kommentarer
Postat av: Rutan

Många av Plymouthbröderna bor här i Småland i min närhet. "Plymuttare" sa vi och säger... För en tid sedan blev det modernt med små sjaletter knutna i nacken. Först trodde jag att det var ovanligt många plymuttarflickor på stan, de har nämligen just sådana sjaletter eftersom de inte får gå med huvudet otäckt. De får inte klippa håret, så de har alla långt härligt hår.

Postat av: Inga M

Aha, var det därför tant H alltid hade en sjalett knuten om huvudet!

2006-09-16 @ 08:11:49
Postat av: polly

hehe de flyttade nog till smålandsstenar!

2009-07-29 @ 19:37:49
URL: http://polly.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback