Kniv återfunnen!!

Kniv återfunnen

I november förra året så var Roland på en jakttur. De grillade korv upp på en myr mellan Vartjärn o Lämmetjärn. Bredvid sig stack Roland ner kniven i marken. När de lämnade platsen blev kniven kvarglömd. Roland har varit bedrövad över detta för det var en speciell kniv, dels för att den var gjord av en vän, S i Glava, dels för att handtaget var originellt. Det var gjort av en ekplanka som hittats  vid den plats i Stockholms ström där regalskeppet Vasa bärgades.  Man kan alltså åtminstone tro att träet är från Vasa eller från den tiden.

Gårdagskvällens skogstur med valpen Jazz gick uppöver Linnekleva och över några av myrarna där. Plötsligt kände Roland igen sig; det måste vara den myr där kniven blev kvarglömd förra året. Med lite letande fann vi eldresterna  men ingen kniv stack upp ur marken. Till slut satte jag mig på huk och började sprätta i några pinnar nere i mossan och vips spratt en av dem upp och DET VAR KNIVEN!

Vilken tur!!

Den sidan som legat uppåt var helt grå på handtaget och knivbladet rejält rostat men när vi kom hem så tvättades den och putsades så nu är den fullt brukbar igen!! Det känns rätt fantastiskt att kunna hitta ett så litet föremål igen efter så lång tid, som att finna en nål i en höstack. Det är ju ändå ganska stora skogsområden vi rör oss över och mellan Vartjärn o Lämmetjärn finns ett antal såna här små myrar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback