Grillkväll vid Tjärnet

grillkväll vid Tjärnet
Vi grillade lite tyska o svenska korvar vid tjärnet igårkväll med gubbens systerdotter, man o döttrar. Det var jättefint. Först så här lugnt o varmt o soligt. Sedan lite mörkt och kallt med vacker fullmåne, eldkorgar och brasa. Tjejerna lekte med Oskar. Kolla in honom här på bilden på bryggan!  Han funderar på om han ska våga sig ut längre o det gjorde han.

Idag får han sällskap av ytterligare en hund, tiken Valsa, som Roland har ihop med Bo N, Leverhögens kennel. Den finns normalt hos Bo  men nu ska han på whiskeyresa till Skottland några dagar och då ska vi ha tiken.

Ikväll ska vi till D o G i Harnäs på lite ätning o trevligt umgänge. Det ser vi fram emot.

Under dagen idag var arrendator  Olle här med fru på förmiddagskaffe. De bytte fållor för ungdjuren borta vid kyrkogården. Sen kom R på Hästöna hit för att hämta några papper, han ska bygga något som Roland är inblandad i.

Under dagen också en hel del planering för Jägareförbundets valstuga på torget i Karlstad kommande vecka.  Och nästa helg är det marknad i Årjäng; det är jättestort!
Kommentarer
Postat av: Björn

Årjängs marknad låter enormt. Nja, men allvarligt talat låter det mycket trevligt.
Ställer jägarförbundet upp i valet? Eller är det valjakt?

Postat av: Inga M

Ja, Årjängs marknad är verkligen stor, tredje största i landet tror jag efter Kivik o Jockmock. Jag tror att halva Norges befolkning kommer då. Jag ska återkomma med uppgifter om antal besökare och antal försäljare.

Jägareförbundet är politiskt oberoende men de frågor man driver är inte opolitiska, så det är väl en slags "valjakt". Jaktfrågorna är i högsta grad beroende av politiska beslut. Så man har en opinionsstuga där man försöker redovisa de olika partiernas ställningstagande i olika frågor som är mest aktuella för jägare; blyförbudet, älgjakt, fjälljakt, vildsvin, eftersök, rovdjur. I Värmland handlar det väl mest om rovdjur och bly.

2006-09-09 @ 23:37:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback