Bodil Jönsson

"Bodil Jönsson"
Jag vet inte varför inte bloggen vill svälja namnet "Bodil Jönsson". Den slår bakut och vill ha det i annnat format respektive annat namn. Nåt är fel och jag får väl mitt straff för att jag försöker spara under namnet. Men hon är suverän!!
Bodil Jönsson.

Jag har varit med om några fortbildningstillfällen med henne: konflikter i grupp, matematik, läsinlärning (ikväll).  Alla är lika avväpnande suveräna!.  Hon raljerar med lärarjobbet och skojar med våra olater, samtidigt så är hon en explosion av tips / ideér för undervisning och en fullkomligt hysterisk  stand-up - komedí -artist (eller hur det nu stavas?). Jag och mina kollegor skrattade i alla fall i tre timmar, eller åtminstone skrattade omväxlande med att sitta med mungiporna upp över öronen. Vi behövde skratta efter en jobbig skolstart,  så det var väl använda fortbildningspengar.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Har tyvärr ett förfärligt minne av Bodil Jönsson. På en folkbildningskonferens för flera år sedan höll hon en domedagspredikan om miljö värdig gamle Georg Borgström och som den moderna miljörörelsen aldrig skulle våga hålla med risk för att bli beskylld för att överdriva. Kort sagt jorden går under om vi inte GÖR något. Vad detta något som skulle göras egentligen var kom hon aldrig fram till men hon tog under mycket skratt framförallt från de mest konservativa gamla folkbildarna heder och ära av miljörörelsen, vi var handlingsförlamade, humorbefriade och fantasilösa. Sedan beskrev hon livfullt i ord och bild hur riktig miljökamp skulle bedrivas. Denna "riktiga" kamp var insatser för att hejda spridningen av Topz-pinnar i Lunds vattenledningar! Innan hon slutade talade hon om hur viktig hennes lilla bil var för att få harmoni med tiden, ingen skulle ha dåligt samvete för sina bilar.
Efter föreläsningen fick vi inget fråga, men hon stod vid dörren och tog emot lappar där vi kunde få skriva små förslag på hur hon skulle kunna bli ännu bättre.
Jag vägrade förstås skriva, sa i stället till henne att vi 2-3 aktiva från miljöorganisationer kände oss förolämpade (jag tror inte hon visste att det fanns några av oss där). Jag hörde henne skämta glatt om det utanför sen.

När jag pratat med flera deltagare vid senare tillfälle är deras minnen att hon var en strålande och rolig talare, att miljörörelsen fick så den teg och att utsläppen från biltrafiken inte var något att bry sig om (och egentligen inga andra miljöfrågor heller).. Jag har så många gånger undrat över hur hon egentligen tänkte och vad som var hennes avsikt, men man fick ju som sagt inte fråga. Som inspiratör fungerade hon i det sällskapet framförallt för att späda på tidigare djupt förankrade fördomar.

Men en bra talare var hon, hoppas verkligen det instrumentet brukades bättre hos er!

Ursäkta lång kommentar men det här sitter djupt just för att hon var en så ansedd person.

Postat av: Inga M

Fel Bodil Annaa tror jag! "Min" Bodil Jönsson startar alla sina föreläsningar med att tala om att hon inte är den professor Bodil Jönsson som jag antar att Du hänvisar till.

2006-09-13 @ 19:43:41
Postat av: Annaa M

Det slår mig plötsligt; DET ÄR INTE SAMMA! Det är inte samma Bodil Jönsson! Jag ser det tydligt på bilden att det förstås rör sig om två helt olika personer.
Men jag fick ur mig min gamla galla om den andra hyllade BJ!

2006-09-13 @ 23:43:20
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback