VAKNADE HYSTERISK!

Vaknade helt hysterisk för tre timmar sedan ( 4 i natt) av att råttorna gnagde på något ovanför mig. På natten blir ljudet av gnagande råttor så högt att det låter som en motorsåg!! Jag har blivit väckt av dem flera nätter den här veckan och igår kväll laddade jag upp med sopborsten för att kunna slå i taket och skrämma iväg dem.

Jag flög alltså upp ur sängen och slog för det vilda. Det brukar funka och det blir tyst. I o för sig en klen tröst för mig som aldrig kan somna om igen direkt  utan måste ha några timmars läsning /bloggande först.  Men imorse funkade det inte alls. De har väl lärt sig nu att ljudet inte är farligt. De bara gnagde vidare.

Men en som var rädd var ju gubben. Han vaknade av ljudet, flög upp ur sängen och for iväg till stugorna för att hämta hjälp:

En elektrisk överljudsapparat som ska skrämma iväg odjuren.

Nu sitter den i vägguttaget i mitt sovrum, får se om det hjälper!

Fattar inte varför vi betalar Anticimex en förmögenhet varje år för råttbekämpning i våra hus när det ändå inte hjälper.  GRrrrr!!  Jag ville verkligen få ha min sovmorgon idag!!


Kommentarer
Postat av: Lillan

Inga, fÖrra året var det ett väldigt liv på vår vind och vi var Övertygade om att det var råttor. Tills vi kontaktade en ' vermin expert' som klättrade upp och undersÖkte saken. Det visade sig att vinden invaderats av mÖss! Vi blev väldigt fÖrvånade, fÖr de lät mycket stÖrre när de sprang omkring ovanfÖr sovrummet på nätterna. Ibland slogs de och då lät de precis som råttor när de pep hÖgljutt. Vår son hade ett tag två tama råttor, så vi visste hur de lät. Men, som sagt, det handlade om mÖss och mannen lade ut ett speciellt gift och efter några dagar blev det helt tyst på vinden.

Det oroliga med att ha skadedjur på vinden är ju att det finns elektriska ledningar där (åtminstone i engelska hus) och att det kan bli till eldsvådor om de gnags sÖnder.

2006-10-29 @ 09:56:31
Postat av: Ninni

Ja usch för gnagare inne i huset..vi brukar ha små möss som låter rejält på natten.

Postat av: Anonym

sovmorron är lyx - när man mest behöver det, får man dåligt utdelning.
det är väl nu mössen rör på sig, när kylan kommer - särskilt roligt är det inte att höra dom springa i väggarna, och visst hör man mer på natten - när det är tyst!
bilderna tar jag med en Canon Photosmart A80, det går att ställa in bildkvaliten i kameran men jag vet inte riktigt hur, det är johans gamla kamera, som vi har köpt.
senaste bilden på simba var visst 378 kb.
hej svejs

2006-10-29 @ 10:17:27
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Inga M

Lillan o Ninni: Jag tror att det är möss alltså. Det är mest slarv från min sida att kalla alla såna här gnagare för råttor. Men nu har de varit tysta i 6 timmar. Kanske fungerar den elektriska musskrämmarapparaten.
Obehagligt med möss på elledningar även här i Sverige. Hoppas det inte är det de gnager på här uppe.
Vår vän D på Harhalsen hade problem med möss som gång på gång gnagde sönder kablarna i hans bil

2006-10-29 @ 10:22:38
Postat av: sofia

ahde fått panik:P

2006-10-29 @ 11:11:22
URL: http://lillasofia.blogg.se/
Postat av: Anonym

jag lägger ut dom i samma skick som jag knäppt dom, jag vet inte hur/om bilderna packas om på något sätt automatiskt - när dom postas,
jag har inte inte gjort några inställningar på bloggen heller!

2006-10-29 @ 12:15:23
URL: http://latmasksamtal.blogg.se
Postat av: Nalle

Hej Inga! Nu ska du få ett recept som kanske får mössen att fly. Kissad kattsand. Jo jag menar allvar. Känner du någon som har katt som "gör ifrån sig" i sand, så be att få den. Mössen kommer ju utifrån, så du ska strö sanden kring ditt hus. Mössen avskyr det. Obs, måste vara använd annars funkar det inte.

2006-10-29 @ 20:25:06
Postat av: pimpim11

Vi har oxå haft besök men inte av råttor utan jag tror det är små möss.
Vi har oxå anticimex men här har det fungerat de har tagit bort våra möss de dör som flugor.
Lite elakt men jag gillar inte möss.
Vi får se nu om de kommer in nu när det blir kallt.
=0) pimpim ps. skönt jag har länge undrat det där med hundarna nu fick jag en förklaring.

2006-10-29 @ 21:16:16
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Inga M

Latmask: Om Du inte ändrar nåt så blir det väl 400 antar jag

Nalle: Ok, jag ska börja forska efter kattsand. Känner inte så många med katt, men någon ska det väl finnas

Pimpim: Jag tror att Anticimex får ta en ny tur hit. De var här för 2 veckor sedan o lade ut gift, men det kanske är slut.

2006-10-29 @ 23:02:43
Postat av: Lars Anders Johansson

Det låter i sanning som ett elände! När jag var liten var det en råtta som dog i isolleringen innanför taket i mitt rum. Det stank något så fördjävligt medan den förmultnade.

2006-10-30 @ 00:56:52
URL: http://slott.blogg.se
Postat av: Inga M

Lars: Det är ett elände. Vi hade det för något år sedan o jag skrev om det på bloggen. Min mamma säger att man ska sätta ut ättika, det tar bort lukten.

2006-10-30 @ 06:30:08
Postat av: MammaLena

Jag AVSKYR gnagandet - jag blir svettig å i det närmaste hysterisk. Nejdå, jag är INTE det minsta RÄDD för råttor och möss - det är gnagandet jag blir knäpp på. knarsp-knarsp-knarsp - å så gnager dom litte fortare, lite lugnare,lite fortare igen å så HÖR man hur dom springer ....bbhhhrrr, jag ryser. Länge sedan nu, hoppas aldrig mera...
/L

2006-10-30 @ 14:25:15
URL: http://momma.blogg.se
Postat av: Inga M

Det är så irriterande att höra, annars vaknar jag inte av hundskall, men detta.....

2006-10-30 @ 22:48:54
Postat av: Inga M

Ljudet är fullkomligt outhärdligt o man kommer inte undan....

2006-10-31 @ 21:32:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback