Rote Grütze

Rotgreutz

I förrgår, i fredags alltså. Vi fick en läcker vildsvinsskinka. Det smakar inte alls i närheten av griskött, det är mycket viltsmak. Nu var det kryddat med rosmarin men väldigt lite salt.  Till det en rödkål som var kokt med lök och nejlikor och kryddad med koriander.  Som dryck fick vi ett smakrikt lite kryddigt spanskt rödvin.

Till efterrätt fick vi en nostalgitripp i form av en sagogrynsrätt. När jag var liten så åt vi sagosoppa ibland till efterrätt. Det var saftsoppa med sagogryn och russin i.  Nu fick vi något som på tyska heter Rote Grütze, alltså röd gröt. Det är olika frukter och bär i en "gröt"  med sagogryn i.

Det var läckert. Vi hade väldigt trevligt tillsammans. Det berättades många historier om bygdens gamla original.  De övriga gästerna var L-G och M i Bryngelsbyn och L i Svensbyn. Vi bröt upp ganska tidigt eftersom  Roland o Bosse skulle upp tidigt på jaktprov.


Kommentarer
Postat av: Diether

Heja Inga, det heter : Rote Grütze (röd gröt). Idag åt vi resten med en Espresso. Hej då Diether

2006-10-01 @ 22:55:48
Postat av: Inga M

Ok, det är ändrat och tack för senast!

2006-10-02 @ 06:12:43
Postat av: Annaa M

Visst var sagogrynssoppa en skräckrätt i gamla tider skolbespisning? Små hala gryn som halkade upp och ned i halsen! Jag slapp, men systern var med om det! Men om det är rätten på bilden ser det läckert ut.

Postat av: Inga M

Jag älskar verkligen sagosoppa, fast det ser ut som grodyngel!

2006-10-04 @ 02:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback