RONDELLHUNDEN HAR KOMMIT TILL OSS!!!

RONDELLHUNDEN HAR KOMMIT TILL OSS!!!

Igår morse (lördag) kom Rondellhunden till Sillerud. På morgonen stod han bara där utanför lanthandeln vid häststatyn och vaktade honom. Ingen vet vem som har gjort honom o ingen vet hur han kom dit. Ingen vet vem som först kom på att göra en rondellhund men nu sprider de sig som en löpeld över landet och dyker upp här o där.

Vår lanthandlare berättar ungefär så här (jag kan ha glömt eller missupfattat en del)

Det hela började i Linköping med att en betonghund gjord av en konstnär sattes upp i staden. Den blev vandaliserad och förstörd. Då satte någon plötsligt upp en trähund istället. Detta som en slags protest mot vandaliseringen. Sedan började det dyka upp hundar i Stockholm. Därefter på allt fler platser. För några dagar sedan kom en till Arvika.

Och nu alltså en här i Sillerud som står o vaktar Silleruds enda "staty", kopian av  hästen "Spatte-Roland"  som står vid rastplatsen utanför lanthandeln. Hunden  är gjord i tryckimpregnerat trä och målad med vanlig målarfärg så han kommer att stå sig ett tag.  Påminner om en Dalmatiner.

Kommentarer
Postat av: Rutan

Jag läste i någon tidning om rondellhundarna, kul, tycker jag! För många år sen skulle torget i Värnamo smyckas, bl a med en gris. Den blev först illa behandlad, bemålad och omskriven i hatiska insändare. Efter ett tag fick den en replik utanför värdshuset i ett sammhälle utanför stan, det tog udden av allt och blev kul i stället.

Postat av: Inga M

Jag förstår inte lusten att vandalisera offentlig utsmyckning. Gillar idén med rondellhundarna som "vakt" o som protest mot detta. Allt är på nåt sätt med glimten i ögat.

2006-10-29 @ 10:25:07
Postat av: Anki

Det var ju lite kul med hundarna. Den företeelsen har inte kommit till Sörmland, än.

2006-10-29 @ 10:36:29
URL: http://ankitankar.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Läste om rondellhundarna och önskar att någon ställer ut en här i min lilla Byhåla också.

2006-10-29 @ 22:24:55
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: MammaLena

Inga rondellhundar i Boden - än....
;-)
/L

2006-10-29 @ 22:32:04
URL: http://momma.blogg.se
Postat av: Inga M

Anki, Nina o MammaLena: Vänta bara det kommer nog rondellhundar till Er också. Om inte får Ni väl tillverka själva och låtsas om inget!

2006-10-29 @ 23:04:51
Postat av: Ida

Fler rondellhundar åt folket!!!
//Ida

2006-11-05 @ 15:14:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback