Drop in bild

Drop in bild


Äntligen har jag kunnat förverkliga drömmen om flexibel skolstart för mina elever på morgonen.  De kan droppa in ett tag före och möts av dämpad belysning, levande ljus, stillsam musik (Björn Json Lind o Torbjörn Carlsson Åmål). Jag hinner prata med var o en av barnen innan skoldagen startar, vilket är guld värt för mig o även för en del av eleverna. De kan komma in och börja jobba med nåt, rita, läsa böcker, eller bara sitta o prata lite.  Här syns vår lilla utställning av fantasisvampar. På elevernas förslag byggdes den ut med ett litet ljusberg av sten, en krukväxt som träd, några drivvedspinnar som stockar och mitt täljstenstroll gjort av  Innuiterna. 

Det här funkar bra, jag kommer aldrig mer i mitt lärarliv att frivilligt gå tillbaka till att ta emot elever i klump.


Kommentarer
Postat av: Tessi

Helt underbart att börja dagen hos dig. Skulle vara "lag" på alla skolor. Barnen idag behöver sånt.

2006-10-19 @ 23:44:09
Postat av: Ninni

Va mysigt det ser ut!!

2006-10-20 @ 07:16:10
Postat av: Snurran

Vilken underbar start på dagen...!

2006-10-20 @ 09:31:30
Postat av: Anonym

törs man säga - hare bra!
nya grepp i skolan, kul!
cobra - har jag inte sett (så mycket).
däremot gjorde ulf lundell en låt, för länge sedan som hette något i stil med cobra rax!

Postat av: frktjatlund

Ja, det låter fantastiskt. Lysrör är inte barn- & ögonvänligt på morgonen.

2006-10-20 @ 18:39:23
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: En liten tant

Så klokt och människovänligt!

2006-10-21 @ 20:11:42
URL: http://tant.webblogg.se/
Postat av: Annaa M

Stearinljus och musik eller ej så är idén med en flytande start förstås bra, tycker jag. Som sprungit "gatlopp" med ett förtvivlat barn för att hon ska hinna in innan dörren drämmer igen framför näsan på henne och hon får sitta i korridoren medan klassen har adventsstund. Det hände i trean, hon hade blivit utelåst en gång och var lika skräckslagen varje morgon för att det skulle hända igen.

Men jag nämnde det förut i en annan kommentar: kommer inte alla på en gång ändå? Min erfarenhet av "mjukstart" som då innebar en något senare sluttid på eftermiddagarna är våldsamma föräldraprotester. Barn ska upp och iväg tidigt och komma hem tidigt, basta! Även om de går till fritids och föräldrarna inte märker av något skolslut.

2006-10-21 @ 23:31:30
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: inga M

Skoldagen då alla måste vara närvarande är 8.30 till 13.00. Drop in betyder att det är tillåtet att komma in före 8.30 och gå ut en stund efter 13.00. Flextid med kompensation inom ramen för skoldagen funkar inte eftersom fritids då är förskoleklass.

Inga protester från någon har jag haft, det är godkänt från föräldrar och rektor.

Nej alla kommer inte på en gång, drygt hälften av klassen kommer först då det ringer in. De vill var ute och leka så länge som möjligt o behöver säkert det också. Medan de som vill, o behöver, komma in o prata lite, får det. Bra med valfrihet för barn så långt det är möjligt. Önskar jag kunde bjuda mer av den varan.

2006-10-21 @ 23:51:11
Postat av: Björn

Verkar vara en perfekt start på dagen. De behöver ofta komma ner i varv efter morgonens stress. Sen måste det kännas enormt välkomnande. Synd att skolan liggerså långt bort.

2006-10-22 @ 00:00:17
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: Inga M

Asch, det är inte så långt bort! Välkommen hit! Årjäng har precis blivit utsedd till Sveriges mest företagarvänliga kommun!! Vi är så stolta o glada. Det är trevligt att bo här och arbetslösheten är noll nästan.

2006-10-22 @ 00:44:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback