Wienerkonditoriet

Wienerkonditoriet

En annan given mellanlandning på väg till Stockholm är Wienerkonditoriet i Hallsberg. Det finns i SVeriges land hur många Wienerkonditorier som helst. Detta är gammalt och var förr en given anhalt för tågresenärer i väntan på tågbyten i  denna järnvägsknutpunkt. Här kunde vi alltså träffa på de ibland pratsamma Hinsehäxorna, dvs kvinnliga fångar från fängelset i Örebro. Inredningen på konditoriet är fortfarande ganska gammaldags, dock saknas juke-boxen som fanns där förr.  På sommaren kan man sitta på den smala balkongen o dricka sitt kaffe. Det är njutbart att betrakta gatulivet nedanför eller tåglivet på järnvägsstationen mitt emot.

Varning utfärdas därmot för Järnvägsrestaurangen. Där försökte vi äta lunch men det var ingen höjdare; dålig service, extremt lång väntetid utan förklaring, smaklös mat, sunkig atmosfär utan att vara gammaldags, toalett som mer liknade ett utedass.

Kommentarer
Postat av: Anna

Det cafét har jag aldrig provat. Det ska jag göra nästa gång jag är där. Sonen min går på Alléskolan i Hallsberg. Anna

Postat av: Inga M

Jag hann också gå nåt år eller så på Alléskolan. Den var precis nybyggd då. Hoppas Din son trivs på Alléskolan. Man har nåt sorts simgymnasium om jag minns rätt.

Vi brukar äta på hotell Stinsen som har en fantastisk lunchbuffé. Ägarna är goda vänner till oss, bröderna Hildor. Det kan rekommenderas!

2006-11-21 @ 19:03:46
Postat av: Anna

Jo, han trivs. Går på elprogrammet. Hotell Stinsen ska jag komma i håg .Anna

2006-11-25 @ 09:37:42
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Inga M

Anna: Stinsens lunchbuffé är mycket prisvärd och det säger jag inte bara för att ägarna är vänner till oss.

2006-11-25 @ 11:05:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback