Utsikt från Liskifta

Utsikt från Liskifta

I lördags tänkte vi ju gå upp till högsta punkten på den skog som hör till gården. Men vi gick inte så långt. Här är vi på den näst högsta åsen i alla fall. Längst bort är sjön Östra Silen i en smal remsa o bakom den Tobyn. Här uppe är bästa utsikten, vid högsta punkten ser man bara skogen runt sig tror jag.
 
På just den plats som Roland står på nu brukar han o D. fantisera om att sätta upp en liten jaktkoja. Fast jag vet inte hur det ska gå till att få opp den hit. Det är ganska brant. Kanske med helikopter eller så.  Att släpa för hand bräda för bräda blir nog mödosamt.  Här tänkte vi göra upp en brasa o grilla korv, men dels fanns ingen töre att göra upp eld med, dels blåste det här uppe på toppen.

Kommentarer
Postat av: Snurran

Mina män..ja, mannen och sönerna..dom har en underbar jaktstuga längst uppe på ett berg...Han byggde lämmar hemma ,och drog upp dom med skoter på vintern ,sen byggdes det ihop på plats..

2006-11-08 @ 10:05:09
Postat av: Inga M

Aha, är det så det går till. Skoter är ju inte vardagsfordon så här långt söder ut, men vi känner tillräckligt många som äger en för att kunna låna förstås. Det är ju en idé. Jag försöker övertala gubben att lära sig timra och ta virket direkt uppe på åsen. Men det är väl mycket annat som måste transporteras upp förstås.

2006-11-08 @ 10:24:39
Postat av: Anki

Jag tycker om när man ser bergen blåna. Vill gärna gå upp på en höjd i skogen för att leta efter sådan utsikt. Jag vet egentligen inte vad det är som jag tycker så mycket om, kanske frihetskänslan.

Postat av: Diether.gammal reklamfotografgubbe

...vad heter "fantisera"??? Det blir så en gång! Ni kunde har före två år sent så ett jaktstuga,men din gubbe hörde absolut dåligt på sin 50% öron.(Kom ihåg,vi var på marknaden i Årjäng) Heja,heja Diether

2006-11-12 @ 23:05:34
Postat av: Inga M

Anki: Det är tjusigt med utsikter, svårt att förklara

Diether: Mmm vi får se vad det blir av med jaktkojor. Jag tycker Ni kan gå hem istället och dricka kaffe mellan varven. Det är inte så långt. :-)

Hoppas Ni har det bra o Gisela inte har blåst bort av saxofonvinden! Antar att vildsvinsjakten är igång också så det finns mat i huset. Hälsa Gisela

2006-11-13 @ 10:48:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback