Fullmåne

När vi kom hem från dagens skogstur med valparna så var det så här fin fullmåne. Inte undra på att jag är pigg och glad. Jag som normalt är lite trög o lat blir pigg o uppåt av fullmåne. Däremot så tror jag att människor som normalt är lite uppskurvade kan få för mycket av högt tempo under den här tiden varje månad. Men det är bara mina egna funderingar. När jag var lite så sa alltid min pappa att han hade en arbetskamrat som var mångalen, dvs han blev så galen varje fullmåne att han inte kunde jobba då. Fast jag vet inte om det var sant! Det låter så fantastiskt. Jag blir i alla fall inte galen, åtminstone inte värre än vanligt, bara uppåt av fullmåne.


Kommentarer
Postat av: Anki

Jag har känt av fullmånen, mycket mer förr än nu. Ibland blev jag bara så uppskruvad och hade svårt att sova. Jag undrade så vad det berodde på, försökte gå igenom vad jag gjort, ätit, druckit m m. Till slut kom jag på att det berodde på fullmånen. Då fanns det just ingen jag kunde prata med om detta. De trodde i så fall att jag var galen. Vissa tror att det beror på att månen lyser in, så man därför har svårt att sova. Men det handlar inte om det. Känns ju även om det är mulet. När min son var liten, så skrek han mycket de nätter det var fullmåne.

Postat av: Inga M

Jag har en kollega som har svårt att sova vid fullmåne o även hennes son så det är nog "ärftligt" i någon mån. Det var hon som gjorde mig uppmärksam på månens inverkan. Intressant iakttagelse att Din son skrek mer vid fullmåne. Det har jag aldrig hört förut men verkar ju inte helt ologiskt. Hoppas han har bättre nätter nu!

2006-11-06 @ 06:11:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback