Dagboksblad söndag

Lång morgon i sängen med läsande vid datorn. Gubben på jakt på Egenäs med T i Deje förstås igen. De hade stövartiken Valsa idag och det var mer lyckosamt än gårdagen. Ja, ingen hare blev skjuten förstås eftersom pejlen slutade fungera och de förflyttade sig ur jakten. Men en trevlig dag ändå tydligen.

Avlslutade förnsterputsningen idag, pratade länge med modren och med svärmor. Vågar inte bjuda hit dem den här helgen när Roland är så förkyld, men nästa helg kommer de hit på middag.

Sen hann vi bara med att laga middag och åka till Årjäng för julskyltningskoll. Det var också ett tillfälle att ta med valparna; Oskar o Jazz och träna dem i folkvett. De har ju inte så många att träna på här i skogen och behöver vänja sig även vid många människor och andra hundar.  Det blev en lång promenad opp o ner i Årjäng. Jag köpte ett par fina dörrkransar av Signebyns friskola som sålde på torget. Sen var vi inne hos Rolands brorsdotter A-C i hennes affär och fick glögg och köpte hundgodis. Fick  också chansen att grattis-krama  T. på Elgtån som kom med sin nya lilla bäbis i barnvagn. Jättesött litet pyre! 

Träffade förstås också ett antal av mina nya o gamla elever som var ute o kollade efter julklappar!

Kommentarer
Postat av: Lars Anders Johansson

Åh, jag vill också ha tillgång till hemjagat vilt!

Postat av: gunsan

Inga M ... nu har jag läst det mesta... jag gör så då och då. Det är verkligen kul och intressant. Väder är kul! Nu idag solsken och varma vindar och blött visst på backe och gräs... och visst blir det fel i naturens "klocka" på något vis. Julmarknad och hundar och fölk då... var den blöt och grå tro... varnnan dag regn och varannan dag sol här. Snön den lille vi fick försvann och mer har ej kommit ännu. Vit jul önskar jag mig men det ser svårt ut nu...om detta lenväder fortsätter.
Vilken fin middag NI blev bjudna på OJ OJ OJ! Och visst är det kul med vuxna barn! Det är lika kul när man får "låna" småbarn också. Man har en annan tid att ge dem. Mer 100% än de 100% man gav sina små. Hängde du med nu? :)
Att man nu förstår att mormor/morfar och farmor/farfar kan skämma bort sina barnbarn. Själv blev jag "mycket mer förbjuden" att göra,röra saker för min mamma pappa än vad mina barn fått göra hos sin mormor morfar... NU kan jag förstå detta, vilken TUR ha ha ha...
Gick det bra på marknaden med vovisarna?
VINTER-UTAN-SNÖ-OCH-GOS-TILL-VOV-KRAM :)

2006-11-26 @ 23:46:44
URL: http://gobbe.blogg.se
Postat av: Inga M

L-A: Det är kanon att ha det! Inte bara för att det smakar bra utan också ur den aspekten att de har levt ett väldigt gott liv fram till sin död. Genom att äta vilt så uppmuntrar jag inte den industriella djurhållningen. Vi har en god vän som blev jägare efter att som reklamfotograf ha gjort ett reportage i en tysk charkfabrik. I Tyskland är man mer generös än här med att medicinera djur och det var gott om märken efter sprutspetsar.

Gunsan: Jag förstår, 100 % av en förälders tid är betydligt mindre än 100 % av en farmor / mormors tid.

Det gick bra med valparna på julmarknad. Vi fick avstå från att gå in o fika någonstans förstås. Men valparna var jättetrötta när vi kom hem och låg still hela kvällen. Det tar på krafterna att möta så många nya intryck.

2006-11-27 @ 00:41:35
Postat av: pimpim11

Nu börjar alla julmarknader det tycker jag är kul.
I alla fall de första sen brukar jag tröttna.
Verkar vara bra träning för valparna. Ha en trevlig dag. /pimpim

2006-11-27 @ 08:28:48
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Nina på Johangården

Glögg och hundgodis... låter gott, men jag avstår hundgodiset till glöggen :-)

2006-11-27 @ 19:17:01
URL: http://ninajohangarden.blogg.se
Postat av: Inga M

Pimpim: Jag hinner aldrig bevista så många julmarknader att jag tröttnar. Himla kul!

Nina: Nja nu var det väl inte i kombination utan var för sig förstås. Fast jag har en historia om ett par gubbar som blev strandsatta i ett jägartorp o livnärde sig på hundmat o lingosylt i tre dagar! Det Du!

2006-12-03 @ 22:54:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback