Lönnen = fripassagerare!

38735-167
Det här gulaktiga trädet i mitten är alltså en lönn och den var heller inte meningen. För jag är inte så förtjust i lönnar.

Jo, att se på förstås men löven alltså!!! Jag säger bara löven!! Det blir en jättetjock matta av dem och man måste alltså kratta bort dem annars kväver de allt. I mitt föräldrahem hade vi två stora lönnar vid ínfarten till huset och det var oerhört mycket löv varje höst. Mina föräldrar rakade löven upp på en stor presenning och drog iväg dem till skogen.

Alltså hade jag inte alls tänkt ha någon lönn alls i min trädgård. Men jag ville ha syréner så det fraktade jag i parti o minut hit från mors o fars hus. Då kom lönnen med som fripassagerare inne i en syrenbuske  vid något tillfälle. Sen blev det som det brukar bli. Jag lät den stå kvar där inne i syrenen, den var ju ändå så liten, och löven var inte så stora, de var inte så många heller. Men nu alltså, 29 år senare.......

Inte nog med att löven är alldeles för många så vi plötsligt måste börja kratta utan den växer upp och ikapp den fina tallen ovanför sig. Så om vi ska ha den kvar måste vi upp och kapa grenarna.

Jag har börjat närma mig beslutet att ta bort hela trädet men nu vägrar gubben att bidra till det. Han vill ha den kvar. Han tycker den är fin.  Så nu blir den väl kvar, men jag tror att jag anförtror lövrakandet  till honom.
Bakom lönnen syns en björk som inte alls uppför sig som de andra. Den har bara hängen och hängen i massor, men inga löv. Det kanske har varit så här förut fast jag har väl inte tänkt på det. Vet inget om björkars eventuella sexförhållanden. Det kanske är en hona eller hane??  Hoppas att den får löv senare i alla fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback