"Amerikafrämmat"

De sa alltid så förr;
"Vi får amerikafrämmat"

Det som avsågs var besök från Amerika av släktingar.

K kom igår tillsammans med sin man B för några dagars besök hos oss. De kommer från Cape Cod på den amerikanska ostkusten.

K lyckades förra året lokalisera Roland som en av sina släktingar här i Sillerud och hon gjorde det via en släktforskningsförening i Karlstad. Hennes mormor hade utvandrat till Amerika. Hon var uä barn och ville inte berätta om det gamla landet.

K o B besökte oss redan förra året men då bara över en dag i stort sett. Nu vill de träffa oss lite bättre och se sig om.

Vi ordnade en jättefin stuga åt dem, helt modern, precis vid vattnet vid Järnsjön. Igår kväll åt vi lite kvällsmat tillsammans och lade fast programmet för de närmaste dagarna. Vi har försökt tänka ut vad de skulle gilla att göra:
- Besök i Tegen som var det knektställe som hennes mormors morfar kom ifrån. Efternamnet är taget efter platsen, precis som brukligt var för indelta soldater. Tegen är också en vacker plats, en fridlyst blomsteräng
- Besök på biblioteket för att se på kort från förr
- Lunch på Travmuseet
- Ev. träffa andra släktingar här, det finns hur många som helst
- Konsthantverk hos Gerd o Leif
- En båttur på sjön
- Steka kolbullar nere vid sjön
- Grilla här hemma en kväll
- Golfa på vår fina golfbana på lördag då vi är ockuperade av nya fiskegäster som kommer till våra stugor.

Ungefär så här blir det med möjlighet till improvisationer. De gillade konceptet.

Igår kväll efter maten överraskade Roland dem med att ta dem med på älgsafari. De trodde inte att man bara kunde bestämma sig för att se älg så där. Men det brukar fungera här och mycket riktigt, en biltur vid 10 tiden på kvällen lät dem se 5 stycken älgar. K. var begeistrad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback