Torskrygg och färsk riven pepparrot= höjdare!!!

38735-104
Göteborgsbesökets andra höjdpunkt var förstås att få träffa de gamla goda vännerna Leif o Stina, våra f.d. Litorpegrannar. När vår vänskap inleddes hade vi barn i samma ålder, så där 5 - 9 år och då blev det  mycket  barnskötselprat. Nu har det glidit över i gamla minnen förstås, det har ju blivit många genom åren. Sen pratar vi numera om de vuxna barnen förstås, våra barnbarn och om kolestrol, blodtryck
och pensioner. Herregud så länge vi måste ha levt om man tänker efter!!!! Det är ju som ett helt liv mellan då och nu. 

Men god mat gillade vi då och det gillar vi än, så nu gick vi "på lokal" och smorde kråset på en liten restaurang nära deras bostad på Olivedalsgatan.  Jag åt en urläcker torskrygg med massor av färsk riven pepparrot. Enkelt och suvränt gott!!  Fast lite måste jag undra över varför maten serveras på så gigantiska tallrikar numera. Detta är nog den största hittills, men de tycks bara bli större och större.

Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans med Leif o Stina och det blev inte nattning förrän ögonen var ordentligt dimmiga av trötthet.

Mera om mat:
Konserverade fikon hade jag tänkt köpa. Nu gjorde jag inte det, men jag vet var de finns. Det är Hemköp som har dem, vanliga fikon på konservburk. Så nästa gång jag kommer till Karlstad så ska jag lägga upp ett lager.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Ha ha, jag tänkte på dig när jag passerade fikonburkarna på Hemköp. Bra att du fann dem själv. Hoppas nu de finns i Karlstad också.
Vi korsade uppenbarligen varandras spår under helgen!

Postat av: petra

hej Inga
tack för dina kommentarer och berättelser!! Jag läser vidare i din blogg nu...återkommer..
kram
Petra

2006-03-07 @ 21:17:59
URL: http://sallyklee.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback