Valpen Jazz igår - bild

Valpen Jazz igår - bild

För att kompensera vår långa bortavaro igår så blev det en långpromenad på någon halvmil tillsammans med den gamle taxen Anton. Sen kan man tänka att Jazz ska vara utsliten - men icke! Då blev det minst en timmes bus i trädgården.  Det blir många foton innan han fastnar på något kan jag säga, men till slut går det. Han blir piggare när det svalkar av på kvällarna nu i värmeböljan. Jag tror att hundar är väldigt känsliga för värme och blir jätteslöa.


Kommentarer
Postat av: MariaMagdalena

Läste en artikel igår om just det, att hundarna är MYCKET mer värmekänsliga än vad vi människor är.
Våra hundar lever också upp på kvällarna. Jag brukar gå min "långa promenad" vid åtta-tiden på morgonen innan det värsta värmen har kommit, sedan blir det rastning på tomten när värmen är som värst. På kvällen blir det återigen längre promenader och lek på tomten...allt för hundarna...
..:-)).

Postat av: Excessa

Oj vad trött han ser ut på bilden.. och söt som honung :-)
Visst är hundar mer värmekänsliga.. De svettas ju inte som oss, utan bara tungan som svalkar (o i viss mån trampdynorna). Själv blir jag också mycket piggare när svalkan kommer..

När mina hundar var valpar så tänkte jag mer i tid än hur långt vi gick.. en halvtimmes promenad ger valpen många intryck via syn o lukt.. visst tog vi långpromenader ibland men då vart de ofta uppspeedade efteråt o kunde inte koppla av på en lång stund.. Men alla hundar är individer och ingen är lik den andre till sättet.. man kan inte göra annat än försöka hitta en balans som passar både hund och ägare..
Hoppas och önskar att ni får många timmars glädje med Jazz.. och Anton!

2006-07-28 @ 23:58:02
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Inga M

MM o Excessa: På dagarna orkar varken vi eller hundarna med några promenader. Det får bli kvällar för vår del. Visst är det så att intryck gör hunden trött. Vi brukar gå dressyrkurser med våra hundar och efter en sån omgång är de helt utmattade. Inte av kroppslig aktivitet men av mental ansträngning att ha koll på läget, andra hundar och kommandon.

2006-07-29 @ 01:16:44
Postat av: Junitjej

vilken söt hund!

2006-07-29 @ 11:20:55
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Inga M

Mmm, jag tycker också att han är söt! Speciellt hårvirveln uppe på huvudet.

2006-07-30 @ 01:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback