Män vid grillen - varför det nu då?

Grillmaster igång
Så här ser det ut överallt där vi varit i sommar. Ja, jag menar inte att just min gubbe skött om all grillning överallt ,men det är alltid män som sköter om grillningen. Kanske med hjälp, men de basar ändå över den. De står där med långa gafflar  i högsta hugg och dirigerar fram byttor, vattenflaskor o annat. Det ser ut att handla om en tyst gemensam överenskommelse.  De basar minsann inte över all matlagning annars till vardags, varför just vid grillen?

Detta gäller också i andra kulturer och i andra länder. Vi har en bekant som heter R. Olany och som är uppvuxen i Uganda. Han har  levt sin barndom i enkelt byliv  i hemlandet. Männen i hans familj jagade och de skötte också om matlagningen vid elden.   Vår yngste son säger att det är gubbar som sköter barbeque (eller hur det nu stavas) i USA också.  

Om det är så här i åtminstone tre världsdelar så kan det inte handla om överenskommelse, det måste sitta djupt nedärvt i någon gen, mannens speciella förhållande till elden / grillen.  


Kommentarer
Postat av: SolSkuggan

Det sägs så, men här i huset är det jag som står för all grillning. Inte för att maken inte kan eller så, nej det är bara jag som älskar det. Älskar allt runt ikring, helst ska det vara med riktig ved, och lyckas jag få upp eld med bara en tändsticka, ja då är lyckan total:)) Fast okey, visst har jag haft mycket kol i sommar, men det är lite fusk, men veden är ju slut:))

Postat av: Inga M

Roligt med regel som har undantag! Ved har varit otänkbart nu ett bra tag pga torkan o risk för brand. Vi har till o med vattnat runt grillen med grillkol

2006-07-30 @ 01:32:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback