Puckad EvaEmma Andersson i Aftonbladet!

Jag läste inte fredagens Aftonblad i går fredag eftersom gubben lade beslag på den. Han köper inte det "röda" Aftonbladet, men han läser minsann!

Jag läste den i alla fall nu på lördag fm och går nästan i taket över en krönka av EVaEmma Andersson.

EE A  ondgör sig över bloggandet.
"Offentligörandet av den stora massans dagböcker, bloggandet, har nästan helt tagit kål på den seriösa debatten..........." skriver hon uppbragt.

Först använder hon en god del av texten till att tala om hur väluppfostrad, skönskrivande, intelligent och viktig hon själv är. Och det är tur att hon gör det för inget av det där framgår av hennes text. Tvärtom så framstår hon som korkad, inskränkt och uppblåst.

Jag kan inte föreställa mig att den verkligt seriösa debatten känner sig hotad av bloggandet. Bloggar är inte seriös debatt och ger sig heller inte ut för att vara det. Bloggande är ett lekfullt personligt skrivande med glimten i ögat och det spelar på en helt annan planhalva. Det kan bara vara "prinsessan-på-ärten-kolumnister" som känner sig hotade.

Men Du kan känna Dig lugn EvaEmma A. De allra flesta bloggare saknar skribentambitioner och kommer inte att konkurrera med Dig om uppdraget som krönikör i kvällspressen.
 
Bloggande tycks vara en eruption av folkligt skrivande. Vi som sysslar med det kommer säkert att fortsätta uttrycka oss skrivande i bloggform trots att vi är allt det där som Du ondgör Dig över; ointelligenta, ouppfostrade och oviktiga. Eller kanske just därför att vi är allt det där!!

Kanske är det så att det operfekta skrivandet har ett berättigande men att det inte har haft något forum förrän bloggen kom.

Kanske behövs det operfekta skrivandet för att komplettera bilden av skrivandet som helhet.

Just så som indianerna gör när de väver in ett litet felaktigt parti i den exakta vävnaden för att balansera upp perfektionismen och ge harmoni åt helheten. Och de gör det inte diskret i kanten utan mitt i så att syns!!

Just så som de operfekta gamla LP-skivorna har fått en renässens och blivit kult i musikvärlden!!

Hacka i Dig det EE A!!

Kommentarer
Postat av: Annaa M

Håller med dig!
Ser även andra dimensioner. För mig är själva skrivandet ingen metamorfos, det gör jag ju ändå. Däremot att faktiskt få ned just de där vardagstankarna.

Sen tror jag också att bloggandet har en viktig betydelse även för många professionella skribenter som plötsligt har börjat diskutera varandras texter! Skribenter lever ofta i vacum, diskuterar inte texter med varandra - det kan man tvingas göra på bloggen. Om nu inte kommentarerna blir bara berömmande ord i någon av alla sällskapen för inbördes beundran som finns här... Evaemma Andersson ingår nog inte i ett sånt, Aftonbladets skribenter har nog kommit lite till korta där jämfört med Expressens som är mer "inne" i bloggvärlden.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback