Italiensk supé på bild+recept

Italiensk supé på bild+recept
Det blev italiensk supé ikväll här hemma. Vi ringde Diether och Gisela och frågade om de ville komma och dela vår supé med oss. Vi fick en jättefin korg med italienska delikatesser av Markus kompisar, "stureplanslejonen" när de kom hit för att fira Markus. Nu skulle den avätas på något sätt. Eftersom jag som gammal bondmora knappast kunde hantera detta så ringde jag Thomas, en av lejonen, god amatörkock, och frågade om råd. Utifrån det han sa så blev det så här:

Sallad av grönsallad, rostade pinjenötter mycket av, solmogna torkade tomater i olja,  vitlök finhackad, finhackad färsk rosmarin. På den en dressing av avocadoolja och balsamicovinäger.

Tre olika korvar uppskurna i bitar, kassler i bitar, nybakade bagetter skivade, olivolja smaksatt med tryffel, creme av kronärtskocka, passerade oliver,  småskurna färska tomater, grissinipinnar.

Tre ostar och melon som avrundning.

Till detta rött "Turning leaf" och vatten förstås.

Efterrrätten blev lite kokos-limesorbet med mörk choklad till i bitar och espresso i våran nya espressomaskin. Till detta dracks likör o kryddsnaps.

Helt ok egentligen blev det hela.
Vi har alltid trevligt tillsammans men nu var det sista gången vi träffades på ett tag. De åker tillbaka till Frankfurt på måndag. Sedan ska de planera för giftermål i mars någon gång och kommer tillbaka hit i maj igen för några veckors vistelse här tillsammans med Katarina, Giselas dotter och hennes pojkvän.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback