Bild.Damen i hatten

Bild.Damen i hatten
Damen i hatten är ett grafiskt blad gjort av Evert Lundberg, Årjäng. Han är en mycket duktig grafiker och undervisade på vår estetiska folkhögskola Kyrkerud. Jag visste inget om bilden men ringde och pratade med Everts fru. Hon berättade att bilden gjordes på Fårö och damen är en engelska som de träffade där. Hatten provade hon på skoj och då kom ideén till porträttet.

Bilden fanns med på en utställning som vi såg för ett par år sedan. Vi tänkte köpa något då, men Roland ville ha ett båtvrak och jag ville ha porträttet. Vi kunde inte enas om något tredje alternativ så vi köpte inget. Dagen efter gick jag tillbaka och tittade igen och köpte tavlan. Men sen visste jag inte riktigt hur jag skulle förklara för Roland att jag köpt bilden i alla fall så den fick hänga på jobbet till förra hösterminens början. Då måste jag röja ur mitt rum i källaren och då fick det komma hem o upp på väggen.

Evert Lundberg är bäst med porträtt tycker jag De är enkla, levande och uttrycksfulla. Kvinnan på bilden utstrålar tillförsikt och stolthet; en stark kvinna. Den är det första jag ser varje morgon när jag vaknar och den är bra att möta dagen med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback