Mer bloggspekulationer!

I samband med 1-årsjubileet på bloggen så fundrerar jag över bloggandet. I dagarna hade jag all time high med läsare, strax över hundra olika på en dag. Vilka i all världen är dom alla? Jag undrar verkligen och det är spännande att fundera. Känner jag dem? Är det folk jag träffar varje dag fast de inte säger att de läser min blogg? Läser de  människor som öppet tar avstånd från bloggandet o tycker att det är lågt att bjuda på sig själv och sitt liv så som man ändå gör med en öppen blogg? Är det människor från förr som googlat på namnet och hittat hit?

Jag vet om väldigt få av läsarna. Antagligen är det fler än de hundra varje dag som statistiken visar,  för de som läser regelbundet läser nog inte varje dag utan kanske varannan, var tredje eller någon gång i veckan. Det skulle i så fall betyda att flera hundra följer bloggen någorlunda regelbundet, men endast så där 15 - 20 st kommenterar. De övriga väljer att vara helt anonyma. 

Sedan är det det här med att lista ut varför det är fler vissa dagar o betydligt färre vissa dagar. Det syns ingen skillnad på helgdagar o vardagar och det kanske tyder på att det inte läses på jobbet utan hemma.
Det finns ingen logik där. Kan inte se något favoritämne i blogginläggen heller som skulle locka fler läsare. Annars sa alltid min gamla hemsideskursledare att hundar var ett säkert populärt bloggämne. Nu behöver jag inte anstränga mig speciellt för att skriva om hundar. Våra hundar finns liksom alltid med, men jag ser inte att det får läsarsiffrorna att ráka i höjden.

Kommentarer
Postat av: Lillan

Inga, jag har fÖr vana att titta in på mina favoritbloggar mer än en gång om dagen; ibland flera gånger dagligen faktiskt. Kanske många andra gÖr likadant och på så sätt påverkar siffrorna?

Jag passar på att Önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

2006-12-22 @ 00:12:35
Postat av: Inga M

Lillan: Nej det påverkar inte siffran över unika besökare. Den redovisar endast hur många olika personer som varit inne varje dygn. I statistiken finns dessutom en siffra på antalet sidvisningar o det ligger alltså mycket högre. Så det stämmer med det Du skriver; att de som är inne kan vara inne flera gånger per dygn.

2006-12-22 @ 06:22:54
Postat av: Anki

Jag funderar också på vilka som läser, när bara en bråkdel kommenterar. Om jag hinner nu före jul, tänker jag lägga ut en julhälsning på min blogg, och be alla som läser den att skriva sitt namn. Få se då om flera törs avslöja sig. Jag läser också på andra bloggar, fastän jag inte alltidkommenterar, men där jag går in regelbundet så skriver jag något, men inte varje gång.

Postat av: Björn

Jag skrev ett inlägg om en i mitt tycke helkorkad reklan för en docks tror jag det var där rösten sa något om att den hade sexiga stövlar. rubriken blev "sexiga stövlar" vilket jag dagligen får en eller två sökträffar på :-)

2006-12-22 @ 09:40:17
URL: http://www.klix.se/wordpress
Postat av: Rutan

Mina besök har också ökat - inte till dina höjder men dock. Min teori är att fler gör som jag. Läser regelbundet några favoritbloggar, hittar kommentarer och klickar vidare till deras sida. Får nya favoriter och kommenterar där. Som ringar på vattnet.

2006-12-22 @ 11:00:50
URL: http://rutan.blogg.se
Postat av: Inga M

Anki: Ska bli spännande att se om Du får fler läsare att avslöja sig.

Björn: Sex har jag nog aldrig fått några läsare på :-)

Rutan: Antalet besökare tycks i alla fall öka över tid. Undrar hur länge det pågår? Säkert sprider sig bloggläsandet som Du beskriver. Man hittar en länk hos någon man brukar läsa eller en kommentar, blir nyfiken, går in o kollar. Fast det gäller nog att inte låta det växa till för många bloggar som man håller kontakt med. Det kan ju, som Flasknosen brukar skriva, bli så mycket att man tappar all lust. Det blir bara en plikt. Jag håller mig till en liten skara. Läser inte varje blogg varje dag, men ett par ggr i veckan i alla fall.

2006-12-22 @ 22:28:44
Postat av: Manon

Visst är det märkligt det där! Är också nyfiken vilka alla är:)!

Vill även passa på ch önska dig en GOD JUL!

2006-12-23 @ 07:16:28
URL: http://manon.blogg.se
Postat av: Inga M

Manon: Jag är i alla fall en av dem! God Jul!

2006-12-23 @ 09:39:30
Postat av: pimpim11

Jag läser många fler bloggar än jag kommenterar det är inte för att jag inte gillar dem utan det är tiden, jag hinner inte Så därför ger jag i första hand de som är inne hos mig och sen de andra.
Försöker oxå besöka lite olika typer av bloggare. Julkramar från mig /pimpim

2006-12-23 @ 10:51:09
URL: http://pimpim11.blogg.se
Postat av: Snurran

Bloggandet väcker många tankar...
En fridfull jul önskar jag er !*kramis*

2006-12-23 @ 15:26:09
Postat av: frktjatlund

Jag har inte några hundar eller katter att skriva om. Och locka med sex bär emot, inläggen skulle aldrig motsvara förväntningarna.

De flesta som läser och kommenterar min blogg är i min ålder och likadant är det med mig. Utan att jag ansträngt mig, så är de flesta bloggar jag läser och kommenterar skrivna av kvinnor i min ålder (+-10).

2006-12-23 @ 17:38:50
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Anna

Håller med dej.Man kan undra vilka man har på besök... Nu vill jag önska dej en riktigt god jul. anna

2006-12-23 @ 19:35:30
URL: http://annaspytt.blogg.se
Postat av: Excessa

Om jag får gissa vilt, så tror jag att det är många av dina gamla "barn" som tittar in här eftersom de gillade/gillar dig :-)

Önskar Dig, o de dina, en underbart skön Jul och Nyårshelg! O hundarna får naturligt vis en massa puss o goos!

2006-12-23 @ 20:15:05
URL: http://excessa.blogg.se
Postat av: Inga M

Pimpim: Ungefär så blir det här också. En god JUl!

Snurran: Ja, fast det är mest vid jubileum som jag tänker på bloggen och vad den står för.

Tjatis: Men jag tror att Du har många läsare ändå! Måste vara kul att som Du veta mer om sin läsekrets

Anna: God Jul!

Excessa: Nu gör jag mig ju inga illusioner om att vara omtyckt av alla, men en några vet jag och de kan ju vara en del av läsekretsen. Fast jag undrar om en 50+kärrings tankar kan intressera dem? De är ju inte så gamla. Och de jag elever jag hade för länge sedan har nog glömt bort mig. Tack för önskningarna och hundarna har precis fått sig en omgång från Dig före sängedags. God Jul!

2006-12-23 @ 23:08:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback