Årjängstrollet utvandrar!

38735-420

Vi var i Årjäng idag på shoppingtur med Stockholmssonen som kom hem i torsdagskväll. Jag passade på att ta ett kort på trollet vid torget eftersom det ska utvandra härifrån. Hela torget ska utvandra upp till området där hotell Nordic har stått. Det är nu rivet o ska ge plats för ett nytt hotell.

Här vid nuvarande torget ska det bli köpcenter med galleria och även bostäder. Vart trollet ska ta vägen har man inte bestämt ännu. Det finns olika förslag.  Men troligtvis kommer det inte med till det nya torget.

För några har det varit en styggelse som många länge velat bli av med till förmån för en fin häst. Det skulle vara en skulptur som passar Årjäng bättre med en fin travbana och mycket hästtraditioner. Jag tycker att det kan falla inom ramen för kitsch och barnen har roligt vid trollet. Svansen går att åka rutschbana i och man kan leka på fötterna. På brickan är det uppträdanden under sommarveckorna. Trollet är en bra barnpassare när föräldrarna fikar på något av de fina kaféerna vid torget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback