MYCKET MODE PÅ BLOGGEN - BRA? DÅLIGT?

Jag var alltså häromdagen ute o surfade lite på bloggen, vilket jag normalt inte har tid att göra, utan jag håller mig till ett fåtal som jag läser ofta o kommenterar istället.

 

Jag ville se vad folk skriver om o så. Och man skriver om mode, trender och kändisar. Det är så stor andel av detta så jag blir lite förundrad!

 

Är ett så pass ytligt fenomen som mode   verkligen så intressant? Det kan väl inte vara bra säger vän av ordning. Och härvidlag är jag instinktivt "vän av ordning". En del av moralen sitter i ryggmärgen utan goda argument. Den bara sitter där, fastklistrad.

Mest beror min avoghet när det gäller modeinläggen på bloggen på att jag inte själv är intresserad utan tvärtom så är det lite av en plåga att vara tvungen att handla något nytt klädesplagg. Jag drar mig in i det längsta och sedan går jag ofta påhejad av någon i omgivningen.

Modefixeringen kan ju också ha med det ungdomliga klientelet på bloggen att göra,. Jag som är 56 får ju finna mig i att vara en av de äldsta här.

Fast är då inte modeintresset egentligen det samma som mitt intresse av en fin trädgård och vacker inredning och snygga bilder?? Någonstans handlar det om att jaga det estetiska. Att få ihop det så att det ser bra ut och sammantaget är lite bättre an bara summan av de ingående faktorerna.Sen kan det som ska se bra ut vara jag själv eller min vägg.


Kommentarer
Postat av: Ninni

Var tvungen att titta in här, såg på Petras blogg att det fanns en värmländska här!

Håller med dig det finna alldeles för många modebloggar, dom hoppas jag av direkt. Men intressen är ju olika som tur är.....antar att det är jättemånga som tycker att det är kul!

Ha det bra titta gärna in hos mig!!

Postat av: Snurran

Har samma tankar.. tror det är lite åldersrelaterat,är man ung och 18-19 så är nog mode och läppglans det man kanske lägger hela sin tid på.Inte är det en pelargonia. Sen då man kommer upp lite i åren och får hus och hem..så ändras nog det där...Det är blandningen som gör helheten...Det finns många olika bloggar!
mvh snurran

2006-08-03 @ 09:33:49
URL: http://snurran.webblogg.se
Postat av: Ninni

Tack för att du tittade in hos mig med!!
Ha en bra dag

2006-08-03 @ 09:47:57
URL: http://ninni.blogg.se
Postat av: frktjatlund

Alla gånger är det åldern som spelar in. Min 25-åriga svärdotter är modebloggsberoende. Jag pallar inte med en massa bilder/utläggningar om en massa outfits som man köpt/önskar köpa.

Det finns undantag, men sen gör/tänker de modebloggande ofta så ointressanta saker. I alla fall för min smak.

2006-08-03 @ 10:36:21
URL: http://frktjatlund.blogg.se
Postat av: Annaa M

Håller med framförallt "tjatis". Det där att bara rabbla vad man skulle vilja köpa (ofta helt vanliga HM-kläder!) och visa vad man har på sig(helt vanliga kläder som varenda tjej har, för det är nästan aldrig de som har en egen stil, designar själv, sätter ihop roliga grejer som modebloggar!) i stället för att faktiskt diskutera mode verkar så totalt meningslöst.
Själv skrev jag när jag var 17-18 listor på vad jag hade på mig varje dag. Jag visade dem aldrig för någon annan och har svårt att tro att jag verkligen skulle lagt ut dem på nätet idag. Framförallt inte med bild på mig själv i dem!
Mycket är faktiskt rätt annorlunda mot när jag själv var i samma ålder. Hör det också från min äldstas gymnasielärare som suckar över hur lite politiskt engagemang och överhuvudtaget samhällsintesse det finns bland ungdomar idag. Och nu talar vi om Södermalm i Stockholm...

2006-08-03 @ 13:19:44
URL: http://annaamattsson.blogg.se
Postat av: Inga M

Ninni, Snurran, Frktjatlund, Annaa; Jag svarar inte på kommentarerna här för mina tankar blev så långa. Gör några inlägg istället

2006-08-03 @ 23:59:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback