President Bush härstammar från Sillerud??!!

Sillerudsbygden har uppmärksammats på ett helt osannolikt sätt idag efter avslöjandet att president Bush`s anfader Måns Andersson utvandrade härifrån 1639.  Han lär ha åkt med skeppet Kalmar Nyckel till Nya Sverige, den koloni som var Sveriges under några år. Sedan etablerade han sig i tobaksbranschen.

Sillerud har varit invaderat av media; lokalpress, kvällstidningar, TV-kanaler ja allt! Man har intervjuat i hem, på vägar och i lanthandel. Hit till Liane kom ett par killar från Expressen o gjorde en humoristisk  och välskriven vinkling på temat  "Välkommen mr Bush på jakt". I vår västliga variant av tidninge så blev det en helsida;  ett uppsluppet reportage med en kul bild på oss och hundarna. Bilden hamnade på löpsedlarna här i vår Expressenupplaga. Antar att det är första och sista gången. Roland var mest nervös för att hamiltonstövaren Leta inte skulle se bra ut på bild. Jag vet inte om det finns med på Expressens nätupplaga också, har inte hunnit kolla än.

Sillerudsbygden har i alla fall blivit nästan världskänd för en dag, en dag som kommer att gå till bygdens historia.


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Håller tummarna för att det inte ska bli för pinsamt för er!

Postat av: Inga

Det var nära ögat ett tag med en ev. trist vinkling som jag skrev om i förra varianten av inlägget, men den ströks och vi kom alltså med istället.

Det är vi glada för, det blev ju ganska roligt. Jag får spara ett tidningsex att testamentera till barnbarnen! Det är ju inte varje dag vi figurerar med stor bild i den stora kvällstidningen och dessutom i ett positivt sammanhang.

2006-04-04 @ 18:50:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback