Kerstin Wikeberg textilbild

38735-144

På årets konstrunda åkte vi till Kerstin Wikeberg Skog på besök. Hon gör fantastiska textilbilder! Vi är väldigt förtjusta i dem, men har hittills alltid kommit för sent för att köpa någon. Nu hade hon inga bilder till salu bara till utsällning eftersom hon samlar bilder till en större utställning i sommar.

Hon gjorde för några år sedan en bild som var en slog-mig-i-magen-första-gången-jag-såg-den-bild. Den föreställer en kvinna som frejdigt kommer cyklande på en slingrig väg. Hon har fladdrande hår, en blommig klänning, finhatten på sig och ett metstpö. Runt omkring finns björhage och man kan skymta en sjö. Asch jag kanske minns fel, men nåt åt det hållet var det och en stor bild.

Hennes bilder lever i alla fall ett eget liv, det rör sig alltid i dem, de förmedlar en speciell stämning och visst finns det ett drag av nostalgi.


Kommentarer
Postat av: flasknosen

Den bilden tyckte jag om, vilken härlig stämning i den.

Postat av: Inga

Ja, man bara väntar att någon ska komma ut genom dörren.....

2006-04-17 @ 23:46:42
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Excessa

Inga kvarlämnade saker på gården.. dörren lite sned o vind.. huset verkar leva ensam utan vare sig husbonde eller husfru.. jaget dras till dörren o vill gå in.. gå runt i huset o fundilera hur de som levde där hade det..

Ditt bildminne kanske är lite tokig jämfört med den "fotografiska" bilden.. men slag-i-magen-minnen kan nog aldrig bli fel.. tror jag i alla fall..

2006-04-18 @ 21:36:46
URL: http://excessa.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback