BRA STATYER IGEN DÅ!

Nu när jag ändå snöat inne på statyer så är det lika bra att jag tar en annan favorit också, en som får mig att med jämna mellanrum dra till Danmark.

I Danmark finns ett suveränt vackert ihopkommet konstmuseum som heter Louisianna. Det ligger vid kustvägen mot Köpenhamn en liten bit från Helsingör. Den vägen åker vi bara för att kolla in alla vackra hus. 

Louisianna har en stor skulpturpark med ett sparsmakat urval av figurer.  Här finns en slog-mig-i-magen-första-gången-jag-såg-den-skulptur. Då hade den  rätt placering, dvs nästan omgiven av höga träd och buskar. Den här figuren är ganska hög och när jag såg den på lite håll första gången så gav den intryck av att vara en stor omkullvält skrovlig  sten som svävade högt uppe  i luften. Det här intrycket åstadkoms av att den vilar på en pelare klädd med blank metall. Eftersom metallen återkastade spegelbilden av buskarnas grönska så syntes den inte först. Stenen såg alltså ut att sväva där upp tyngdlös.

Flott arrangemang, men nu har den en något sämre plats närmare muséeväggen. Fast den är klart sevärd ändå.

Fortsättning om andra sorters statyer följer..


Kommentarer
Postat av: Manon

Åh, har du varit på Louisanna? Dit vill jag också!!!!!

Än så länge har det bara blivit Legoland:).

Postat av: Inga

Jag tror att man kan besöka Louisianna med småbarn åtminstone om man är två vuxna. Det är en enorm park till muséet där barn kan röra sig. Det finns en stor strand vid muséet som om jag inte minns fel går att bada vid. Folk brukar ligga där och sola när det är fint väder. Man ser Sverige på andra sidan.

Vi brukar ta färjan Helsinborg - Helsingör och sedan kustvägen ner till Köpenhamn. Och besöka Loisianna efter vägen. Kustvägen är är otroligt vacker, både för närheten till vattnet hela tiden och för de fantstiskt vackra husen som finns där.

2006-04-07 @ 17:19:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback