Vildsvinsrecept och fira-att-helgen-är-slut-supé

Vi har varit på "fira-att-helgen-är-slut-supé".  Det var det godaste jag ätit på mycket länge. Julmaten kan slänga sig i väggen!!

Vi åt alltså vildsvinsskinka, brynt i pannan runt om, ingniden i kryddor, in i ugnen  tills den var färdig. Till detta serverades kokt potatis, sås på rödvin med hemmagjord fond, kantareller, annanasbitar, annanasjuice, kokosgrädde. Nästan inget salt. "Spitzenkohl" kokt i drickbuljong och lätt kryddad med ett mjöl av blandade kryddor (hur läckert som helst!). Fast jag vet inte vad "Spitzenkohl" är på svenska. Finns det nåt som heter spetskål?. En finskuren sallad till med lite spännande grönsaker.


Nu till efterrätten. Det var finskuren fruktsallad med mycket kivi. I den var det russin marinerade i Gran Marnier. Ovanpå strött ett lager av mandel rostad i pannan tillsammans med socker. En höjdare! Skulle kunna ha varit vispad grädde till smaksatt med lite lime eller citron tror jag. Jag valde en extraportion dessert istället för den obligatoriska espresson.  Vi pratade en god stund, som vanligt var stämningen god, med många glada skratt o roliga historier. Det är skönt med gamla goda vänner. Vi har så många roliga minnen att skratta åt tillsammans. Och hela tiden blir det nya episoder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback