söndag kväll nu igen

HEJ tidsplanen för idag funkade, i alla fall så där. Vi åt lunch på Freden i Karlstad med Markus o Johanna och dessa två kroglejon försäkrade att så bra mat kan man inte få på en lunchrestaurang i hela Stockholm. Vi åt lövbiffen förstås med vitkålssalladen till, suveränt är det. De har haft den på menyn så länge jag kan minnas och den smakar fortfarande bara fantastiskt.

Köpte den lilla väskan som modren önskar sig till julklapp och sen hann vi till kyrkan för att se Märta o Matilda i luciatåget i kyrkan. Modren orkade inte gå med men jag tror ändå att hon uppskattar att bli tillfrågad.

Luciatåg är roliga att se, dels för att man förstår hur mycket arbete och träning det ligger bakom att barnen kan så många sånger och verser och sen för att se hur en del barn gör helt annorlunda saker i luciatåget; gör spegelreflexer av stjärnan, leker med grannens glitter o så.

Snabbt hem o drog ut papper till översiktsplan, sen till Gertie o Sven inbjudna till en trevlig pratstund o fika med släkt o vänner, sen till Företagshuset för att tillsammans med en liten grupp diskutera kommunens översiktsplan.

Det finns mycket att tycka om översiktsplanen. Jag tycker; lägg planen på nätet i utskrivbart skick, avsätt plats för turistinfo vid de stora vägarna vid kommungräns, vart tog planen över Sanda vägen? Hur funkar strandskyddet i kommunen i förhållande till nya bestämmelser? Avsätt mark till bättre avfart vid E18 vid Svensbyn.

Lokala samhällsfrågor är intressanta att fundera över så här ibland, även om de ofta till sin karaktär är långsamma o segdragna processer. Det är svårt att hitta deras början och deras slut, det blir så långa tidsperspektiv. Se bara på vår skola som har läckt vatten i 30 år!! Men nu kanske om två år..........

Gonatt /Inga M

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback