Rådjursjakt idag med Seffrin!

Rådjursjakt med Seffrin idag, snart är hans säsong över, varar bara till sista januari.  En fin eftermiddag i skogen blev det. Seffrin har jaktväst för att skydda skinnet på bröstkorgen och förstås ett par olika pejlar så vi kan följa honom på skärmen. Han är lite som en jaktmaskin,  gör likadant varje gång och tar upp rådjur i stort sett varje släpp. Den bästa jakt-tax vi har haft med bra sök, bra skall, god jaktlust och stark i kroppen. Hans jakt-metod fungerar. Så här gör han:
 
Jag går med honom i långkoppel tills jag ser att han blir intresserad av någon vittring. Då släpper jag honom. Han sätter näsan ner i marken och luktar ivrigt, ibland lyfter han nosen och drar in vittring i luften. Det blir ofta i halvcirklar framför mig där han kollar noga. Efter en liten stund finner han bästa vittringen, då lämnar han mig och drar iväg långt efter den, över bäckar och mossar. Efter någon kvarts sök  börjar han väcka (alltså några skall ibland när han få bra vittring, typ plats där rådjuret har stannat och betat eller druckit). Idag väckte han ovanligt länge, nog en kvart, sen var han framme vid rådjuret och började med drevskall, så där 60 skall per minut. Idag fanns flera skyttar där drevet borde gå fram men det vände i helt ny riktning så det blev inget djur fällt. Seffrin jagade bra i alla fall i så där 1,5 timme och det räcker. Jag kopplade honom vid ett tillfälle när han hade tappat och letade spår. Han stannar när jag ropar "Stanna", bra kommando!
 
Efter avslutad jakt bjöd vi våra jaktgäster på brasa och glögg i grillhuset på Liane. Trevligt med en pratstund. Det är rätt ensamt i pandemi-isolering annars. Bra att kunna umgås utomhus, vi gör helst det nu i värsta smittotiderna. Imorgon får Seffrin en vilodag och det blir harjakt. Den ska jag inte med på. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback