Sått tomatfrö!

Så här ser det ut när vi värsta amatörer håller på med frösådd i köket! Ha ha...! Men det funkar, är för kallt för att vara ute eller i växthuset.
 
Vilma, liten tidig busk,  sådde jag för någon dryg vecka sedan och de ser ju pigga ut. De fick varsin kartong. Förra året sådda jag först i jord i snapsglas och fick plantera om flera gånger i större behållare. Men nu sparar jag mjölkförpackningar och sår direkt i.  Det borde fungera.
 
Golden Queen sådde jag också då och den har kommit upp men ser inte pigg ut.
 
Silveri fir tree har också kommit upp. I de andra är det idag sått Alicante
 
Här har jag sått idag Himbeer (ny, fått  från tyska goda vänner)  Banana legs (gav massor gula förra året) Brandywine red ( stora goda men sena), Sweet baby (ny för mig), Gargamel (ny), Golden Bumble Bee (godaste, rätt små, gul och rödrandiga) Balkonzauber (tidig balkongtomat, ny för mig)
 
Det är förstås lock på nysådden och växtlampor ovanför. Har väl effekt först när gröna blad har kommit. Jag har läst på massor om såjord och jag köpte Hasselfors -S. Hoppas den är bra, tomater är ju lite pjoskiga. Bevattningen får bli med dusch, det funkar bäst tycker jag. Mjölkförpackningarna är bra att så i, de sparar utrymme också jämfört med runda krukor. Det är hål i botten på allting så överskottsvatten kan rinna ut. Skönt att detta är gjort. Hoppas det gror lika bra som förra året, då kom varenda frö upp och blev planta. Det kan bli ganska många förstås, men en del av dem är små och jag borde kunna ha dem inomhus eller i kruka efter väggen. De stora rangliga får väl vara i växthuset i år också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback