Ny hantering av framdelskött från vildsvin!

Kotletter, stekar och filéer går ju åt fort, men sen vill det bli liggande framdelskött som kräver lite mer eftertänksamhet i tillagningen. 
 
Idag testade jag ett nytt sätt. Jag vill ju ha grytbitar och köttfärs fria från fett, senor och hinnor. Det är mödosamt om jag vill rensa bogar och karréer.  Så nu tinade jag ett antal såna bitar, skar bort det som var lite helt kött och skar rent till grytbitar. Resten kokade jag i grytan ovan. När det kallnat så ska jag ta bort det som är rent kött, det följer lätt med i småbitar när det är kokt. Buljongen blir till soppa och köttgrytor. Köttet fryser jag och har till pytt i panna, soppa och sånt. Påsen längst till höger är förstås hundmat.
 
Får se om det här funkar, i så fall gör jag nog så här i fortsättningen. Det är rätt så arbetsfritt, jag slipper stå i timmar för att få ut några futtiga hekto rent kött. Och det här blir mycket god mat!
 
Grytbitarna gjorde jag köttgryta av med selleri, morötter, lök, vitlök, mycket svamp, kål och egen timjan.
 
 
Det kalla kokta köttet var lätt att dra bort från senor och hinnor på karrén. Det blir småbitar som sen kan bli pytt eller soppa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback