Eftermogna gröna tomater!

Än så länge så har jag tomater i växthuset, både gröna och mogna. Det verkar som om mognaden där fortsätter ett tag till. Men jag misstänker att jag till slut får ett antal gröna tomater som bara hänger där och inte mognar när det blir svalare ute.
 
Så jag läste på lite om hur man gör. I tidningen Land fanns en artikel med information. Där står att man ska inte alls göra som jag trodde; lägga dem i ett soligt fönster. Då blir de mogna men torra och hårda i skinnet. Det är bättre att lägga dem mörkt och varmt tillsammans med äpple. Man kan ta en låda eller som jag gjorde för att testa, en påse. Äpple avger någon syra som befrämjar mognaden och värme behövs. 
 
Tomaten mognade fint i påsen, syns på bilden här. Nu har jag lite hum om hur jag ska göra när tomaterna i växthuset slutar mogna.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Äpple är ett säkert kort och det gör att även avokado mognar.

Svar: Tack för tips!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback