Älgjakten börjar här idag!

Det är en nyordning från och med i år, älgjakten är tillåten att starta ett fast datum, alltså 8 oktober,inte som tidigare andra  måndagen i oktober. Men vårt område, Harnäs viltvårdsområde, valde att börja idag.  Jag tänkte rapportera under dagen när / om jag får någon information om vad som händer. 
 
I Årjängs kommun har man alltid valt att lägga skolornas höstlov den här veckan, älgjakten är ett evenemang som berör många, både äldre elever och personal. 
 
Älgjakt bedrivs gemensamt här. Harnäs vvo är 3750 hektar stort, bildades 1964. Första året sköt man 10 älgar. På 80 -talet fanns mycket älg, 1982 sköts 64 älgar under 4 dagar på området, över 100 personer deltog i älgjakten på Harnäs vvo, drivare och skyttar.  Roland var jaktledare det året, 29 år gammal och med ladugården full av mjölkkor. Det var ett slit. 
 
I år får 9 älgar fällas, 4 stora och 5 kalvar.  58 deltagare är anmälda, varav 5 drivare. Det blir ett litet lag med folkdrev-jakt, Dan W är jaktledare för det. Ungefär 7 hundar finns för det större laget, Roland är jaktledare för det. 
 
Jag återkommer här under dagen när / om jag får någon info från Roland
 
Uppdatering 9.30.  Filip sköt en pinntjur vid Linnekleva vid ungefär 8.30 för sin gråhund.  Hundlaget har jagat väst om Lintjärn och folkdrevlaget Västra Boda. 
 
Uppdatering 10.00  Hondjur skjutet mellan Nöttedalen och Vassjön, skytt Erik Augustsson
 
Dagens älgjakt avslutad, det blev de två djur som jag nämnde ovan. Man fortsätter imorgon
 
 
 
 
Trackback