Läget i tomat-odlingen!

Växthuset är ju inte färdigt än, men vi flyttade ut några tomatplantor dit ändå, istället för att de skulle trängas i ett öppet fönster inne.  Jag kunde vattna dem ordentligt också och överskottsvattnet bara rinner ner genom plattornas skarvar. Det behövs inga fat under. Lättvindigt! Bättre med plattorna än med gjutet golv som vi tänkte först.
 
Det gick  bra att vädra genom att öppna fönstren på vädringsläge och så går det att öppna dörren. I det här huset finns inte hot om nattfrost! I går kväll stängde jag och det kändes lagom varmt
 
 
 
Resten av tomatplantorna står här efter hus-väggen. En del av dem har varit ute rätt länge, blommar och har fått tomatämnen.  Det har gått  att hänga tyg över dem när  blev för kallt. Om det blir frostvarning eller stark blåst nu  så flyttar vi ut de här  också till växthuset. Det blir nog 14 tomatplantor sammanlagt och några till  i pallkragen. Och så har jag tagit död på några med för mycket sol / för mycket kyla! ;- ))  Det här med tomatodling är inte så lätt för en nybörjare! ;- ))
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback