Potatisgratäng? Näh!

Jag hade varslat om rökt rådjurslår och potatisgratäng till middag igår! Och visst fick Roland lite av en chock när han fick se det här i ugnen. Jag var inte i köket just då. ;- ))
 
Nej det var inte potatisgratäng. Det blev inte alls tid till att göra potatisgratäng igår kväll för vi hamnade i telefonsamtal med två barn i tur och ordning och en god vän i annat land. Så Roland föreslog istället ugnsstekt potatis och rotsaker till köttet. Så fick det bli och det smakade gott. 
 
Det här är jord! Jag är med i en tomatgrupp på facebook som heter Tomatklubben. Och där får man goda råd om tomatodling. Där fanns texter om hur man skulle plantera om de små tomatskotten. Om planeringsjorden har legat ute öppen sedan förra året så är det bra att sterilisera jorden står det i facebook-gruppen. Det kan man göra genom att lägga jord på en plåt och ha i ugnen 30 minuter på 100 grader. Då tar man död på sorgmygga vars larver annars vill äta upp växtrötterna.  Min planteringsjord har absolut legat öppen ute sedan förra året. Så igår sterilserade jag fyra plåtar med jord!!! Inte en mygga har överlevt vare sig sorglig eller glad, jag lovar!! ;- )) Den jorden ska jag plantera i sen.
 
Men planteringspåsarna som jag skickade efter och skulle plantera om tomatskotten i var alldeles för små, måste hitta något större. Kanske stora muggar från Ica Sillerud? Och göra hål i botten? Eller mjölkförpackningar? 
 
Jag har skapat en egen kategori här på bloggen för min tomatodling. Den heter bara Tomater. Bra att ha nästa år om jag vill återuppta tomatodlandet och vill kolla hur jag gjorde.

Kommentarer
Postat av: Kristina Lettenström

Å va duktig du är Inga.
Jag ställer jag ut små skålar med äppelcider och en droppe diskmedel i för att fånga sorgmyggen. Det funkar ok.
Stackars Roland som såg dessa plåtar i ugnen.

Svar: Ja han blev verkligen häpen, visste inget om mitt jordprojekt. Tack för tips om sorgmyggen, ditt knep verkar enklare än att ha jord i ugnen ;- ))
Inga Magnusson

2021-02-28 @ 07:32:56
Postat av: Kristina Lettenström

Å va duktig du är Inga.
Jag ställer jag ut små skålar med äppelcider och en droppe diskmedel i för att fånga sorgmyggen. Det funkar ok.
Stackars Roland som såg dessa plåtar i ugnen.

2021-02-28 @ 09:02:57
Postat av: Znogge

Tomma mjölkkartonger lär vara det bästa att plantera i har jag hört. Då blir det gott om plats för rötterna och plantorna blir inte så gängliga. Lycka till med odlingarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback