Vi försöker gå minst en halvtimme i skogen varje dag...

...med de tre hundarna om det funkar. Vi har de stora hundarna i koppel för så ska det vara den här tiden på året när naturen börjar bli  full med ungar. Men valpen går lös. Han lämnar oss inte alls, går runt benen,  så han kan inte göra någon skada. 
 
För några dagar sedan så började det bli svårt att gå de här promenaderna   för valpen bråkade så med hamilton Disco och Disco  var också lekfull. Det blev stopp och lek, inte promenad längre.
 
Men Roland tog rollen som flockledare och sa ifrån. Han tog valpen i nackskinnet ett par gånger när han gav sig på Disco och då blev det slut på bråket. Valpen förstod att han blivit tillrättavisad och lekte med pinnar istället. Roland är så duktig på att fostra hundar från början!!  Vi slår aldrig valpar men tar dem i nackskinnet när de gör fel, så gör tiken också för att fostra sina valpar. Det är ett språk som är känt av valpen. Och Musikk lärde sig på de här två tillrättavisningarna!  Nu kan vi gå lugnt tillsammans med alla tre hundarna utan bråk. 
 
Jag brukar ha tax Seffrin i koppel när vi går i skogen, men han är inte ett dugg intresserad av valpen. Han vill inte leka och bryr sig inte, vill bara snufsa efter rådjursspår och löptikar.
 
Det finns mycket bök av vildsvin där vi brukar gå, men ingen av hundarna bryr sig, tack o lov. De får gärna låta bli att jaga vildsvin

Kommentarer
Postat av: znogge

Att slå en valp eller en vuxen hund skulle vara helt galet och är dessutom olagligt. Mjuka metoder är det som gäller här och det har fungerat alldeles utmärkt.

Svar: Kan bara hålla med!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback