Skyldig mina tomatplantor en ursäkt!

Jag gnällde över mina tomatplantor i ett inlägg häromdagen, tyckte de var pjåskiga och skruttiga. Men idag gick jag igenom alla ordentligt och jag får be om ursäkt! Det är inte alls så illa. På bilden ovan mest Sweet baby.
 
Plantorna är långa och gängliga och lite hängiga nertill så jag fick sätta i nya längre stöd-pinnar. Men bladen ser friska ut uppåt stjälkarna och nu är det plötsligt blomknoppar på fem stycken, på Bananas och på Golden Queen. Det lustiga är att det var Golden Queen som var värst utsatt av ödem och lila blad och såg ut att vissna bort.  Men det blev bra med fläkt ett tag och försiktig vattning.
 
Och idag fick jag börja ta tjuvar! Det är nog ett hälsotecken på plantorna. Får  snart plantera om i större krukor. Hittade ett antal lagom stora hinkar på soptippen, det hade varit nötter i dem. Fick lov att ta dem.  Kan inte vara giftigt efter livsmedelsförvaring
 
Önskar att det ska bli varmare ute och inte så tuffa frostnätter. Då kan plantorna vara ute lite mer.
 
 
 
 
 
 
Knoppar på flera plantor har det blivit! Ger ju förhoppningar om blommor och tomatskörd framöver!
 
 
 
 
 Nu har jag samlat alla inlägg om tomaterna i en kategori här på bloggen som heter "Tomatodling". Tänkte att jag skulle kolla på den nästa år om jag gör ett nytt försök då. Behöver ju inte göra om gamla misstag då, kan göra nya istället ;- ))

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback